2018. 10. 15., Hétfő, 09:59

Így ünnepeld a "takarítsd le a virtuális asztalod" napot!

A virtuális asztalaink ugyanolyanok mint a szobáink: van, akinél mindig patika rend uralkodik, és van, aki a káosz nagymestere. A legtöbben az utóbbi csoportba tartozunk: ikonhegyek, képek, szövegfájlok egymás hegyén-hátán. A Clean your Virtual Desktop day, azaz a tisztítsd meg a virtuális asztalod nap arra sarkallja a számítógép használókat, hogy most az egyszer rakjanak rendet az asztalukon.

Ezt a napot először a PCMuseum.ca hirdette meg azzal a felhívással, hogy mindenki tisztítsa le úgy az asztalát, mintha az egy frissen telepített operációs rendszer lenne. A rendezett asztal nem csak a szemnek kellemesebb látvány, de hatékonyabbá és gyorsabbá is teszi a munkavégzést.

A rendrakást többféleképpen kivitelezhetjük, érdemes a rég, vagy egyáltalán nem használt programok ikonjaival kezdeni, ezeket a programokat akár törölhetjük is, de el is helyezhetjük a parancsikonokat egy külön "Programok" mappába. Folytassuk a sort a különböző kiterjesztésű fájlokkal, rendezzük őket mappákba típus, a létrehozás időpontja vagy a használat formája szerint, a nem használt dokumentumokat töröljük. 

Ezután - ha vannak - rendezgesssük el a megmaradt parancsikonokat a használat gyakorisága szerint központi, illetve a képernyő széle felőli helyekre.

Ha mindezekkel megvagytok, tegyétek fel az i-re a pontot egy új háttéképpel!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: