2018. 10. 12., péntek, 17:09

Érkeznek a 3D képek Facebookra, és imádni fogjátok őket!

Mostantól bárki készíthet különleges, 3D-s fotókat a Facebookra, és még csak speciális eszköz sem kell hozzá. Rövidesen ilyen képek fogják ellepni a közösségi oldalt.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy mostantól 3D-s fotókat is posztolhatunk majd a közösségi oldal hírfolyamába, amiket a virtuális valóságban is megnézhetünk majd. 

 

A közösségi oldalra ugyanúgy kell majd feltölteni a kiválasztott fotót, mint eddig, a bejegyzés típusánál azonban nem a fotó feltöltése opciót kell kiválasztani, hanem a 3D Fotó menüpontot. Miután kiválasztottuk a képet, a Facebook algoritmusa átalakítja azt, a végeredmény pedig igen látványos lesz. 

A Facebook néhány tanácsot is ad ahhoz, hogyan lehet olyan képeket készíteni, amiből jó 3D-s fotókat tud alakítani a rendszer.

A rendszert az iPhone 7 Plus, 8 Plus, X és Xs készülékekkel potrté módban készített képeire optimalizálták. A legjobb, ha az adott témát 1-1,2 méter távolságból fotózzuk le úgy, hogy valami van a fotózott téma előterében és hátterében is. Emellett az is fontos, hogy a fotó tárgya és a háttere jól elkülönüljön egymástól, ne azonos színűek legyenek. A Facebook azt javasolja, a fotó témája ne legyen túl fényes, az élei pedig legyenek jól elkülöníthetőek. Üvegpoharat például nem érdemes fotózni, mert abból nem lesz jó 3D-s kép.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: