2018. 10. 10., szerda, 12:42

Kaposváron elsőként mennek majd házhoz a használt sütőolajért!

Bizonyára nektek is sokszor meggyűlik vele a bajotok, hogy mit kezdjetek a fáradt olajjal, ami az ételek elkészítése után a nyakatokon marad. Eddig bizonyos kutaknál és hulladékudvarokon le lehetett őket adni, de sokan csak beleöntik az otthoni lefolyókba, amely során azért jó tudni, hogy egy csepp étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet. Erre nyújt most megoldást egy új program, amit elsőként Kaposváron indítanak majd el!

 

Még a lakásból sem kell kitenned a lábad!

Az országban először Kaposváron kerül tesztüzembe az a rendszer, amiben házhoz mennek majd a használt sütőolajért. A városban minden lakás, családi ház illetve társasház kap majd egy gyűjtőedényt, amibe legalább 1-2 hónap alatt keletkező zsiradék belefér majd, amit hasonlóan a kukákhoz, az utcára kell kihelyezni, ahonnan majd elszállítják az illetékesek.

 

 

A társasházaknál ha megtelik a lakásban a 3 literes edény csak le kell vinnünk a gyűjtőbe, amelyek mérik a tartály telítettségét majd egy központi szerverre továbbítják azt. A használt olajat és zsiradékot újrahasznosítják és bioüzemanyag lesz belőle. 

 

Micsoda kezdeményezés!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: