2018. 10. 10., Szerda, 11:50

Azt mondják lehetetlen mínusz -70ºC-on főzni, de ő azért megpróbálta!

Ha valaki a világ lehető legtávolabbi és leghidegebb helyén dolgozik gleccserkutatóként, mint Cyprien Verseux, az alábbi képek készítője, elég hamar rájön hogy ez bizony nem egy piknikre alkalmas hely. Az Antarktiszon lévő Concordia kutatóállomás környékén gyakran -80ºC alá süllyed a hőmérséklet, ami még az olyan magától értetődő dolgokat is lehetetlenné teszi, mint a főzés. Ezt bemutatandó, mulatságos kísérletbe kezdett különböző ételekkel, melyeket blogján osztott meg.

Cyprien gleccserkutató és biológus, könnyen kijelenthető hogy a világ legélhetetlenebb helyén dolgozik, az Antarktiszon lévő Concordia bázison

Ha épp nem a klímaváltozást kutatja, blogot vezet az itt szerzett extrém élményeiről

Úgy gondolta feldobja a fagyos mindennapokat egy kis szabadtéri főzéssel

Ez nem egy hétvégi piknik!

Ez a Föld leghidegebb pontja, télen gyakran -80ºC alá süllyed a hőmérséklet

Augusztus előtt három hónapig a napot sem látni, a levegő extrém száraz és kevés benne az oxigén

Azért ennek a helynek is megvan a maga szépsége...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: