Beküldés

2018. 10. 09., kedd, 10:16

A Google új utcaképein is látni mennyit változott Kaposvár az utóbbi években

Májusban érkeztek Kaposvárra a Google gömbpanorámás autói, hogy aktualizálják a világ legnagyobb digitális térképét. A napokban elkezdték frissíteni az adatbázist, így folyamatosan jelennek meg a koranyáron készült utcaképek, ami jó alkalom arra, hogy összehasonlítsuk, mi változott Kaposváron a legutóbbi, 2011-es, 2012-es fotózás óta. 

Bizony szükség volt már a frissítésre, hiszen sok minden történt nálunk az elmúlt 6-7 évben, jelentősen megváltozott több utcakép is, amiben jelentős szerepet játszott a még mindig futó Németh István beruházási program. Szemezgessünk a Google Maps már frissített helyszínei közül!

 

A Zaranyi útról befelé tekintve nemcsak a kizöldült fák, hanem a felújítás alatt lévő RSG edzőcsarnok is szembetűnő különbség:

 

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a rekonstrukció után a város régi-új dísze lett a Rákóczi téri vasútállomás:

 

A Laktanya utca képe is jelentős változáson esett át az elmúlt időszakban, a régi bőrgyógyászat helyén épül az új ügyészségi székház:

 

Színházunk vidámabb képet mutatott 2011 decemberében, de ez az összehasonlítás csalóka, ha egyszer eltűnnek a palánkok, újra régi fényében tündököl majd:

 

A rendőrség Szent Imre utcai épülete, jelenleg szintén felújítás alatt:

 

A Németh István fasor mosolygósabb arcát mutatja a kórház felújítása-kibővítése után:


Kiugrottunk a városon kívülre is, hogy megnézzük mennyire változtatta meg a tájképet a 67-es út fejlesztése.

 

Kaposfüred határa, 2012 januárjában és 2018 májusában:

 

Somogyaszaló után:

 

Mernye határában:

 

A Google óráról órára frissíti az adatbázist, ha felfedeztek látványos változásokat az előző időszakhoz képest, küldjétek el nekünk és frissítjük a cikket!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!