Beküldés

2018. 10. 08., hétfő, 09:17

Kedden féláron ünnepelheted a Sör és Pizza dicsőséges világnapját a Trattoriában!

Kevés nap olyan dicsőséges, mint október 9-e, ami arra buzdít, hogy a világ legtökéletesebb kombinációjával, azaz Sörrel és Pizzával zárjuk a napot. A Trattoria étteremben ráadásul féláron tehetjük mindezt!

Egy kis sör és pizza töri

A Sör és Pizza napja két olyan csodálatos anyag története, melyek az ókor óta hosszú és kanyargós utat jártak végig asztalainkig és gyomrunkon keresztül a szívünkig.

A sör a legrégebbi alkoholtartalmú ital, amelyet az ember ismer, és amely kulináris múltunk fontos részét foglalja el mind élvezeti cikként, mind folyékony táplálékforrásként.

 

A sörkészítés legrégibb írásos bizonyítéka, a „monument Bleu” Mezopotámiából, az i. e. 3. évezredből származik

A pizza később, 1000 körül jelent meg az olaszországi Gaeta-ban, persze paradicsomszósz nélkül. Később, amikor az olaszok felfedezték a paradicsomot, soha többé nem néztek vissza.

 

Az eredeti nápolyi pizza búzalisztből, természetes nápolyi élesztőből, vagy sörélesztőből és tengeri só hozzáadásával készülAztán, ahogy mondani szokás a többi (is) történelem, de a lényeg, hogy több ezer év után ez a két csodálatos dolog összejött, hogy megünnepelhessük a Sör és Pizza napját!

 

Hogy ünnepeljük?

Természetesen Sörrel és Pizzával, barátokkal, barátnővel, egyedül, a kedvenc pizzériádban, ahol lehetőleg sör is van. 

 

Csak kedden FÉLÁRON

A Trattoria nem bízza a véletlenre az ünnepet, minden pizzájukat és sörüket féláron kínálják az étteremben.

 

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!