2018. 10. 04., csütörtök, 10:14

Ma van az Állatok és a Vodka Világnapja! Te melyiket ünnepeled?

Két nagyszerű dolgot ünneplünk ma egyszerre, melyek közül az egyik azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel, a másik pedig azt, hogy inni jó. 

Az Állatok Világnapja 

 

A világ Assisi Szent Ferenc - Itália, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentjének - névünnepén, október 4-én tartja ezt a napot 1931 óta. Ilyenkor emlékezzünk arra,  hogy az állatok milyen - szavakkal el sem mondható módon - fontos szerepet töltenek be földünkön. És jó, ha ilyenkor köszönetet mondunk azoknak az embereknek, akik azért élnek, hogy megvédjék és gondozzák őket. Az ünnep emellett arra ösztönöz, hogy végre emeljük fel szavunkat a szőrme ruhák és az állatokon tesztelt termékek gyártása ellen. Ha a kellemesebb oldaláról szeretnénk megközelíteni ezt a napot, látogassunk el egy vadasparkba vagy egy közeli erdőbe, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

 

A Vodka Világnapja

 

Ez a nap egy nagyszerű alkalom arra, hogy szemüvegünket a világ egyik kedvenc alkoholtartalmú italára emeljük. A vodkáról ugyan gyakran asszociálunk Oroszországra, és a világ egyik legszebb és legdrágább vodkája is onnét származik, a világ számos országában gyártják és élvezik.

A vodka elnevezés a Szláv "kis víz" kifejezésből ered, hagyományosan gabonából vagy burgonyából készül, de ma már sok népszerű márka ízesítő anyagot, például gyümölcsöt és plusz cukrot használ előállításához. A legnagyobb rajongói tisztán isszák és uborkával kísérik, de a világ egyik legnépszerűbb koktél alapanyaga is, gondoljunk csak a Bloody Mary-re, a Sex On The Beach-re  vagy a Kamikaze-re.

Hogy ünnepeljétek ezt a napot? Talán magatoktól is kitaláljátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: