2018. 10. 02., kedd, 09:33

Ismerd meg a világbajnok kaposvári Spartanfitt edzőt! - Interjú Bánkuti Gabival

Most szombaton kerül megrendezésre a város első Sport és Életmód Fesztiválja a Fitness Arénában, ahol egy, a számotokra akár személyes ismerős is szerepelhet a sztáredzők között, hiszen órát tart majd Bánkuti Gabriella is, a kaposvári születésű SpartanFitt edző! Ennek apropóján kiderítettük, mivel készül visszatérni szülővárosába, mi történt vele az elmúlt évek alatt, illetve mit is kell tudnotok a SpartanFittről!

 

Kaposváron születtél ugyebár, melyik iskolába jártál, miket sportoltál itthon?

Igen, Somogy megye az én hazám, a Gyakorló Általános Iskolában kezdtem a tanulmányaimat, majd a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem, ahol biológia szakos voltam. Ezután a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán nappali és levelező tagozatán is diplomát szereztem. Szertornával és atlétikával kezdtem a pályafutásom, majd bebarangoltam a versenytánc, show-tánc világát sőt, aikidóztam is, végül 18 évesen az akkori Dorottya Fitnesz edzőtermében Oleg Procenko szárnyai alatt kezdtem el a fitnesz „karrierem”.

 

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy elköltözöl Kaposvárról?

2006-ban indultam el Budapest felé, bár nehezen, és fájó szívvel hagytam magam mögött a fiatalságom éveit, a sportban lévő lehetőségek miatt tovább kellett lépnem.

 

 

Milyen fitnesz versenyeken vettél részt és milyen eredményeket szereztél?

Jómagam sem tudom, hogy hány versenyen vettem részt pontosan, még mindig engem is meglep, amikor az évek alatt szerzett kupáimat, kitüntetéseimet, érmeimet egyben látom. A ranglétrát én is végigjártam, a kisebb háziversenyek után, egyre nagyobb és egyre kiemelkedőbb követelményeket alátámasztó versenyeken vettem részt. Több amatőr világbajnoki cím után 2016-ban Naturál profi világbajnok lettem.

 

 

Miért pont a Spartanfittet választottad? Mit szeretsz ebben a sportban?

A spartanfitt egy rendszer, a saját rendszerem, amit hosszú évek alatt megszerzett tudásom és tapasztalataim alapján állítottam össze. Szisztematikus, egymásra épített mozgásformációkból áll. A mozgáselemzésen át az ízületi mobilizáción, korrekción keresztül, a funkcionális edzések és az erőnléti edzések világába vezet. Minden korosztály megtalálja benne azt, ami számára a legmegfelelőbb. Prevención alapul, ezért szeretem.

 

 

Hogy éled meg, hogy az itthoniaknak tartasz majd órát a szülővárosodban?

Nagy meglepetés volt számomra a meghívás, és egyben megtisztelő a felkérés, főleg, hogy bízom benne, hogy az én életutam, másoknak is motivációt ad, erőt és energiát az induláshoz és a folytatáshoz. A könyveimben is sokat emlegetem a kaposvári életemet.

 

 

Mivel készülsz, mire számíthatunk az órádon szombaton?

Aki volt már valamelyik órámon, fellépésemen, vagy képzésemen, tudja, hogy szeretem a változatos gyakorlatsorokat, imádok különlegeset, értékeset adni, mutatni, tanítani. Magyar zenei világba fogunk kalandozni, miközben szépen-lassan, alapos bemelegítés után, egy teljes testes, nem pörgető, hanem inkább erőfejlesztő edzést végzünk a saját testsúlyunkkal. A nagy fitneszfesztiválokon imádják ezt a Spartanfitt- saját testsúlyos órát, most még egy lapáttal ráteszek, hiszen a szülőföldemnek különlegeset szeretnék adni. Várok rá mindenkit sok szeretettel!

 

Gabi a BioTech Nagyszínpadán szombaton 12-kor tart majd órát! Mi biztosan ott leszünk rajta! 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: