2018. 09. 28., péntek, 09:00

Tonhal sushinak álcázott görögdinnyével rémisztgetik a vendégeket egy étteremben!

Ez a nap más mint a többi! Nemrég futott be a hír, hogy megalkották a világ első vegetáriánus szalonnáját és máris itt a következő szenzáció: feltalálták a görögdinnyéből készült tonhal sushit! Avagy taníts meg egy vegetáriánust horgászni, és kapsz tőle egy szelet dinnyét.

Nem ez az első étel, amit "újragondol" a Charlotte-i székhelyű Stoke étterem, előzőleg a görögdinnye sonkájukkal verték ki a biztosítékot a húsevőknél, míg a vegák ujjongva fogadták az "innovációt". 

Most egy sushi tekercset vezettek be, amely megtévesztően hasonlít a nyers halból készült, eredeti verzióra.

Az újdonságot "Ahi tonhal" -nak nevezik, annak ellenére hogy egy deka tonhalat nem tartalmaz, gerincét a görögdinnye oszlop adja.

 

 

A dinnyék cukorból, vízből és menta levelekből készült szirupba kerülnek, befejezésként vegán-barát kesudióban és mogyoró/magkeverékkel vonják be őket.

 

 

Gyerekkoromban imádtam a dinnyét - mondja Chris Coleman konyhafőnök. Anya szórt egy kis sót a dinnyére, ami még jobban kihozta a dinnye édességét. Most ezt a hatást az enyhén sós magvakkal érem el. Sok vendég meglepődik amikor kivisszük nekik az ételt, a leggyakoribb reakció, hogy - elnézést, én nem eszem tonhalat, vegetáriánus vagyok...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FOOD INSIDER (@thisisinsiderfood) on

 

Mit gondoltok az efféle újításokról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: