Meg fogsz lepődni, ha megtudod mennyibe kerül valójában a 499.000 forintos új iPhone!

2018. 09. 28., péntek, 09:35

Meg fogsz lepődni, ha megtudod mennyibe kerül valójában a 499.000 forintos új iPhone!

Minden egyes iPhone megjelenésnél visszatérő vita, hogy megéri, vagy nem éri meg beszerezni a legújabb kiadást, a hardcore ellendrukkerek ilyenkor számokkal próbálják alátámasztani véleményüket. Ehhez az összecsapáshoz ad némi muníciót a TechInsights, akik darabjaira szedték az idei csúcsmodellt, az iPhone Xs Max-ot, hogy megmutassák mennyibe kerülnek a benne lévő alkatrészek.

Az almás cég történetének legdrágább telója (a 256 GB-os kiadás) 1249 $-ba kerül (~345.000 Ft), ugyanez itthon félmillió Ft. 

A legdrágább alkatrész a 80 dolláros OLED panel, árban ezt követi a 72 dolláros processzor, majd a 64 dolláros memória. A közös bennük, hogy mindegyik ára 5-10%-ot emelkedett az iPhone X-hez képest:

Az iPhone Xs Max alkatrészei összesen tehát 443 dollárba, azaz 122 ezer forintba kerülnek.

 

Erre persze még rájönnek a szerelési költségek, a szoftver, a logisztika, na meg a nagybetűs MARKETING, ami elhiteti velünk, hogy ezt bizony muszáj megvennünk.

Persze a másodlagos költségek mellett is elég szép haszonkulcs marad rajta, hiszen ha csak mégegyszer annyit tesznek ki az említett plusz kiadások, mint az alkatrészek, akkor is csak 244 ezer forintnál tartunk.

Ez persze nem riasztja el a vérbeli iPhone fanatikusokat, a részvények pedig szárnyalnak. A kínai márkák vásárlói pedig fele ennyiből vesznek szinte ugyanilyen tudású telefonokat, amik szépek lassan megeszik a piacot...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: