2018. 09. 28., péntek, 11:10

78 kiló vízipipa dohányt talált Boo, a szolgálati kutya

Az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán fogtak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy román autóbuszt, amelyből négymillió forint értékű vízipipa dohány, és 20 liter igazolatlan eredetű alkohol került elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzéseket. Egy román autóbuszban 78 kilogramm prémium minőségű vízipipa dohányt és 20 liter igazolatlan eredetű alkoholterméket találtak.

 

 

A pénzügyőrök az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán egy román autóbuszt állítottak meg, amely 37 fő román és moldáv utasával Franciaország felé tartott.

 

 

A busz és a csomagok átvizsgálását Boo, a szolgálati kutya is segítette. Boo ugatással jelezte a csomagtér aljában lévő két gyanús bőröndöt, amelyek kizárólag vízipipa dohánnyal voltak megtöltve. A táskákból összesen 78, egy kilogrammos csomag került elő. Az előzetes szakértői vélemény megállapította, hogy a tasakok legalább 40 ezer forint értékű prémium kategóriás vízipipa dohányt rejtettek.

 

 

A pénzügyőrök a busz és az utánfutó további átvizsgálásakor különböző kiszerelésű műanyag palackokban összesen 20 liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli alkoholterméket is találtak.

 

 

Amikor a pénzügyőrök át akarták kísérni a buszt a NAV telephelyére, a mintegy 40 fős tömeg indulatosan lépett fel velük szemben. Az ellenségesen viselkedő tömeg lecsillapítása miatt testi kényszer alkalmazásával a hangadót kiemelték és kilátásba helyezték további kényszerintézkedések alkalmazását. Ennek hatására az utasok megnyugodtak, együttműködtek a NAV munkatársaival.

 

 

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket lefoglalták, és több mint négymillió forint jövedéki bírságot állapítottak meg.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: