2018. 09. 19., szerda, 11:21

Mi a franc ez?! Bizarr lény bukkant fel egy balatoni kertben

Nagyon fura lényre bukkant egy hölgy a Balaton parton. Tojásokat vélt felfedezni benne, de meghatározni, hogy mi lehet az, távolról sem tudták, már majdnem UFO megszállásra gondoltak, mikor kiderült, mi is valójában a fura szerzet.

 

Lívia a következő kísérőszöveggel osztott meg egy képet a Facebookon:

Balatonon a kertben, a földön talált kb. 20 centi átmérőjű valamicsoda, ami a kőműveskanálban szétvágás után így néz ki. A golflabda méretű fehér 'tojásból' három darab volt ebben a méhlepényszerű izében. Valakinek valami konkrét ötlete van, hogy mi a bánat lehet ez, vagy földönkívüli megszállásra készülhetünk?

A Gardenista újságírója visszajárt a kommenteket olvasni, mert a tapasztalat az, hogy elég hamar előkerül valaki, aki pontosan tudja a választ az adott kérdésre.

De csak nem akart jönni a megfejtés. Végül egy ismerőse ötlete alapján megosztotta a képet egy 14 ezer tagot számláló, gombahatározós csoportban, ahol hamar jött a megfejtés: homoki szömörcsög.

Ráadásul nem is akármilyen példány: azzal, hogy három tojás volt a lila burokban, igazi ritkaságnak számít gombához értő körökben is.

 

Egyelőre tehát megnyugodhatunk, nem jönnek az ufók!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: