2018. 09. 16., vasárnap, 13:12

1990-ben nyílt Moszkvában az első McDonald's, ez a 17 kép megmutatja micsoda őrület volt

Egy McDonald's étterem megnyitása manapság egészen hétköznapinak számít, de az első szovjet McDonald's 1990-es Moszkvai indulása? Hát az minden volt csak nem szokványos.

A moszkvai McDonald's nyitásának előkészületei a kanadai McDonald's és a moszkvai városi tanács között indultak meg. A McDonald's képviselője és a szovjet tisztviselők az 1976-os nyári olimpián találkoztak először Montrealban. És majdnem negyedszázaddal később, 1990 január 31-én valósággá vált ez az álom.

Építésének idején a világ legnagyobb McDonald's-a volt. A 900 férőhelyes éttermet 600 dolgozó üzemeltette, akiket 35 000 pályázó közül választottak ki.

A nyitás napján körülbelül 1000 vendéget vártak, ehhez képest 30 ezren haladtak át az ajtón ezen a napon. Ez elég durva szám annak tükrében, hogy abban az időben az átlagos fizetés havi 150 rubel volt Moszkvában, egy Big "Mak" viszont 3,75 rubelbe került. A kilóméteres sorban 8 órát kellett várnia annak, aki be szeretett volna jutni.

Pár visszaemlékezés a vendégektől:

Még mindig emlékszem, milyen katarktikus élmény volt a hatalmas milkshake, és nem tudtam, hogy foghatok meg egy Big Mac-et az apró kezeimmel.

"Mindennél nagyobb élmény volt, mint amit valaha átéltem. Úgy ettem, ittam, és rágtam, mintha életem utolsó étkezése lenne. Az ételek, italok mellett a másik elképesztő dolog a wc volt, még sosem láttunk amerikai wc-t belülről. Legalább ugyanannyian álltak oda sorba, mint a hamburgerekért."

Nézzétek meg a nyitás napján készült képeket, nagyon szürreálisak:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: