2018. 09. 12., Szerda, 10:28

Gondoltad volna? - Mégis jó hatással van a fiatalokra a Facebook

Érdekes eredményt mutatott ki egy amerikai reprezentatív felmérés, amely azt vizsgálta, hogy milyen hatással vannak a közösségi oldalak a fiatalok életére. Néhány eredményen azért mi is meglepődtünk.

Csökkent a népszerűsége a Facebooknak a fiatalok körében, a vizsgált tinédzserek mintegy 15 százaléka mondta azt, hogy elsősorban a kék óriást használja. Zuckerberg alkotásának helyét a Snapchat vette át 44 százalékkal, amit az Instagram követ 22-vel.

Ami érdekesebb viszont az az, hogy nem befolyásolja negatívan a fiatalok életét a közösségi médiák használata. A válaszadók több mint fele, 59% vallotta azt, hogy nem változtat negatív irányba hangulatukon egyik platform se sőt, 29 százalékukra pozitívan hatnak, 39 százalékuk pedig kevésbé érzi magát magányosnak tőlük.

A fiatalok 35 százaléka részesíti előnyben a szöveges üzenetekkel való kommunikációt az élő beszéddel szemben, kétharmaduk úgy gondolja, hogy a tech cégek manipulálják őket, mégis, a közösségi hálót sosem használók aránya nagyobb, mint a folyamatosan használóké (19% és 16%), tehát annyira nincsenek ráállva a fiatalok a telefonjukra, mint azt gondoltuk.

Számunkra viszont talán a legviccesebb eredmény az, hogy a fiatalok több mint fele szerint, többet idegeskednek a szülők az ilyen platformok miatt, mint az szükséges, 46 százalékuk szerint pedig csak még többet aggódnának, ha tudnák, mi is történik valójában az ilyen közösségi oldalakon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: