Beküldés

2018. 09. 12., szerda, 10:28

Gondoltad volna? - Mégis jó hatással van a fiatalokra a Facebook

Érdekes eredményt mutatott ki egy amerikai reprezentatív felmérés, amely azt vizsgálta, hogy milyen hatással vannak a közösségi oldalak a fiatalok életére. Néhány eredményen azért mi is meglepődtünk.

Csökkent a népszerűsége a Facebooknak a fiatalok körében, a vizsgált tinédzserek mintegy 15 százaléka mondta azt, hogy elsősorban a kék óriást használja. Zuckerberg alkotásának helyét a Snapchat vette át 44 százalékkal, amit az Instagram követ 22-vel.

 

 

Ami érdekesebb viszont az az, hogy nem befolyásolja negatívan a fiatalok életét a közösségi médiák használata. A válaszadók több mint fele, 59% vallotta azt, hogy nem változtat negatív irányba hangulatukon egyik platform se sőt, 29 százalékukra pozitívan hatnak, 39 százalékuk pedig kevésbé érzi magát magányosnak tőlük.

 

 

A fiatalok 35 százaléka részesíti előnyben a szöveges üzenetekkel való kommunikációt az élő beszéddel szemben, kétharmaduk úgy gondolja, hogy a tech cégek manipulálják őket, mégis, a közösségi hálót sosem használók aránya nagyobb, mint a folyamatosan használóké (19% és 16%), tehát annyira nincsenek ráállva a fiatalok a telefonjukra, mint azt gondoltuk.

 

 

Számunkra viszont talán a legviccesebb eredmény az, hogy a fiatalok több mint fele szerint, többet idegeskednek a szülők az ilyen platformok miatt, mint az szükséges, 46 százalékuk szerint pedig csak még többet aggódnának, ha tudnák, mi is történik valójában az ilyen közösségi oldalakon.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!