2018. 08. 30., csütörtök, 13:12

Ezt a sportot nekünk találták ki! - Maraton, melynek pihenőiben a világ legjobb borait osztogatják

Furcsamód nem az amerikaiak agyszüleménye az a maraton, amely során a világ legfinomabb borait és ételeit dönthetjük magunkba a frissítőpontokon.

Franciaországig kell mennünk, ha rész akarunk venni a Marathon du Medoc elnevezésű megmérettetésen, mely során Pauillac és Saint Estéphe között kell futnunk az ország legszebb szőlőültetvényei mellett. És ha már szőlő, akkor van ott borászat is, ezen a vidéken több mint 50 pincészet van, amelyeket a világ legjobbjai közt tartanak számon.

 

 

Az útvonalon, ahogy az lenni szokott több frissítőpontot állítottak fel, hogy ha a versenyzők megszomjaznának vagy megéheznének, tudjanak magukhoz venni némi energiát. Nos, ezen a versenyen nem víz áll a rendelkezésükre a 21 pihenőnél, hanem a világ legjobb borászatok legfinomabb nedűi, méghozzá osztriga, libamáj, marhasteak és jégkrém társaságában.

 

 

A maratont átlagosan 6 óra alatt teljesítik a versenyzők, de vannak akik már a cél előtt annyira berúgnak, hogy nem tudják folytatni, nem is csoda, ha ezen a versenyen jelentősen nagyobb az egészségügyi stáb, mint általában. A versenyt szeptember 8-án rendezik, jelenleg 8500 indulóval, akiknek nagy része valami furcsa gúnyát is felhúz a nem mindennapi versenyre.

 

 

Megyünk?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: