2018. 08. 28., kedd, 10:08

Le fog esni az állad az Airbnb 10 legkeresettebb szállásától!

Az Airbnb 10. évfordulója alkalmából összeállított egy listát, amely a "10 legkeresettebb szállásunk" címet viseli. Van ezek között trópusi faház és felújított palota, sziklába vésett egykori borospince és eldugott bambuszkunyhó is. Mindegyiknek megvan a maga varázsa, de egy dolog közös bennük: mindegyik több mint pihenőhely. Ezek igazi bakancslistás célpontok.

#10 MAROKKÓ, MARRAKECH, THE COZY PALACE

 

Ez a gyönyörű Marrakech-i szállás egykor egy hagyományos marokkói palota volt udvarral, melyet békés menedékhellyé alakítottak át. Ha a vendég kiélvezte a hely egyedülálló szépségét, a Cozy Palace étteremben felszolgált hagyományos ételekkel koronázhatja meg az élményt.

 

#9 INDONÉZIA, BALI, UBUD, BAMBUSZ KUNYHÓ A RIZSFÖLDEKEN

 

Ebben a kézzel szőtt bambusz házban olyan közel lehetsz a természethez, amennyire csak lehet. Az itt tartózkodás egyben egy igazi világtól való visszavonulás is. Élvezd a pihenést az eldugott szálláson, és amikor már szociálisabbnak érzed magad, csobbanj egyet a sós vizű medencében a többi vendéggel.

 

#8 USA, CALIFORNIA, YUCCA VÖLGY, PIONÍRVÁROS

 

A Dwell Magazin szerint az egyik legjobb amerikai hely arra, hogy a sivatag vad nyugalmát élvezd. A "fal" üvegből készült, így tökéletes kilátás nyílik a környezetre. És rengeteg időd van ahhoz, hogy élvezd a panorámát, a házban ugyanis nincs Wi-Fi.

 

#7 GÖRÖGORSZÁG, KRÉTA, LUXUS KŐVILLA

 

A természetes sziklába faragott családi házat 2007-ben felújították, és két vendég számára készült stúdióvá alakították. Élvezd a villa erkélyét, ahonnét lélegzetelállító kilátás nyílik a Kissamos-öbölre.

 

#6 HAWAII, FERN ERDŐ, TRÓPUSI ÁLOM FAHÁZ

 

Ez a Hawaii faház a gyerekkori álmaid válthatja valóra a Fern erdőben. A szállás 15 méter magasan van, így festői kilátást nyújt a körülötte lévő buja dzsungelre. A bambuszház túloldalán egy nemzeti park található, ahol elkalandozhatsz, ha kipihented magad.

 

#5 MONTENEGRO, KOTOR, VÍZPARTI STÚDIÓ ESZMÉLETLEN KILÁTÁSSAL

 

Erről a hatalmas teraszról nem lesz gond a kilátással. Gyönyörű rálátás nyílik a Kotor-öböl két lenyűgöző látnivalójára: a Sv Đorđe-szigetekre és a Lady of the Rocks-ra. A stúdióban minden megtalálható a tökéletes pihenéshez, de ismerve a környéket, valószínűleg nem fogsz sok időt bent tölteni.

 

#4 INDONÉZIA, BALI, ELDUGOTT BAMBUSZ LAK

 

Ez a minden elemében bambuszból épült ház lehetőséget ad, hogy egy kicsit a helyi lakosok életét éld. És egy kis extra is jár hozzá - az eldugott lak egyben a helyi kiscicák menedéke.

 

#3 GÖRÖGORSZÁG, SANTORINI, HECTOR BARLANGHÁZ

 

A Hector barlangház kiállta az idő próbáját, több mint 250 éve faragták a sziklába. Az eredetileg borospinceként használt ház öt vendéget tud fogadni, privát verandával büszkélkedhet, ami étkezésre, pihenésre és napozásra is alkalmas.

 

#2 KOLUMBIA, ARMENIA, ROMANTIKUS PIHENŐHÁZ CSODÁS KILÁTÁSSAL

 

A kávéföldeken található bambusz pihenőházat esőerdők veszik körül. A kis biogazdaságot trópusi gyümölcsök, fák, virágok és aloe vera gazdagítják. Sétálj le egy közeli ösvényen, nézd meg a vízesést, vagy vegyél részt a kávéföld körüli programok egyikén.

 

#1 OLASZORSZÁG, OSTUNI, I SETTE CONI - TRULLO EDERA

 

Az Airbnb legkeresettebb háza úgy néz ki a kúp alakú tetőjével és fehér kőfalaival, mintha egy miniatűr vár lenne. Tölts el egy pihentető napot az olajfák alatt, később sétálgass a romantikus vidéki utcákon.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: