Ma van a Banán Imádók Napja! Te közéjük tartozol?

2018. 08. 27., hétfő, 08:25

Ma van a Banán Imádók Napja! Te közéjük tartozol?

A banán egy egészen hihetetlen gyümölcs, ebben úgy gondoljuk egyet kell értsetek velünk. És egyszerűen az egyik legjobb gyümölcs, ami magában is egy külön étkezés. Szükséged van egy kis reggeli energialöketre? Csak dobj egyet a turmixba egy-két szem eperrel, és indulhat a nap! Nem kajáltál rendesen edzés előtt? Banán! Éhes vagy de üres a hűtő? Banán! A nap bármely szakában, bármikor, bárhol tökéletes megoldás a Banán! Ezért érdemli meg ez a gyümölcs, hogy egy saját ünnepnapja legyen, mégpedig a mai, azaz augusztus 27-e!

 

A világ egyes városaiban egész nagy kultusza van ennek a napnak

Tudtátok, hogy az egész világ egyféle banánt majszol manapság, ami nem ugyanaz, mint amit például a II. világháború alatt ettek? Akik még emlékeznek rá, azt mondják az akkor fogyasztott banán, a Gros Michel nevű sokkal finomabb volt, de sajnos egy gombabetegség miatt kipusztult, eztán vette át a helyét a máig monopol helyzetben lévő Cavendish. 

 

A világ banánexportjának kétharmadáért 5 ország felel

Hogy ünnepeld a Banán Imádók Napját?

Egyél banánt! Egyél banán tartalmú ételeket! Kezdd a napot banánnal, és zárd is azzal! A reggeli banán adag egész napra biztosítja a megfelelő mennyiségű káliumot és egyéb tápláló anyagokat. Az ebéded egészítsd ki egy jó sűrű banán smoothie-val, vacsira pedig szedd össze a megbarnult banánokat, és süss belőlük banánkenyeret! Aztán egy fincsi banánpuding desszertnek...

 

Boldog Banán Napot!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: