2018. 08. 27., hétfő, 11:22

Köszi YouTube! Jönnek a 20 másodperces kötelező reklámok

Annyira még nem is volt zavaró a legnépszerűbb videómegosztó portálon az a néhány másodperces reklámblokk, amelyet pár másodperc után át lehetett ugrani, ám ez mostantól változni fog.

Úgy döntött ugyanis a YouTube, hogy lesznek olyan hirdetések is a videók előtt, amelyeket nem lehet átugrani, és minimum 15-20 másodpercen át tartanak. Ezeknél a reklámoknál nem jelenik meg 5 másodperc után az átugrás lehetősége, végig kell szépen bambulni a számunkra általában tök érdektelen reklámot.

 

 

A felhasználóknak annyira nem jó hír ez, hiszen sokakat már az 5 másodperces reklámok is kiborítottak, viszont a csatornák tulajdonosai számára pozitív is lehet, hiszen ezen hirdetések után sokkal több pénzt zsebelhetnek be, mint az átugorhatóknál.

 

 

Az újfajta hirdetési lehetőséget a YouTube Partnerprogramban szereplő csatornák tudják be és kikapcsolni, hiszen a videómegosztó nem teszi kötelezővé ezeket a hosszabb hirdetéseket, csak azoknál a videósoknál lesz, akik engedélyezik az új funkciót a több bevétel reményében.

 

Mi nagyon örülünk, hát ti?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: