2018. 08. 27., Hétfő, 13:25

Hosszú idő után született kismajom a Pécsi Állatkertben! - Te milyen nevet adnál neki?

Augusztus 20-án, a reggeli órákban az egyik nőstény cerkóf egy egészséges újszülöttnek adott életet a Pécsi Állatkertben, így több mint 10 év után újra cerkófkölyök érkezésének örülhetnek az állatkert látogatói - adta hírül a pecsma.hu.

Épp 10 éve született a kismajom apukája

Radar, a mostani kicsi apja éppen tíz éve, 2008. április 29-én látott napvilágot. Sajnos az egykori népes cerkófcsapat tagjai folyamatosan kiöregedtek és elpusztultak, a 2008-as születésű hím így kettesben maradt egy idősebb, 1999-es születésű nősténnyel.

Portugáliából származik a 11 éves anyuka 

2016-ban, az állatkert teljes felújítását követően a szavannacerkófok is új, a korábbinál jóval tágasabb kifutót és belső férőhelyet kaptak. A meglévő, két állatból álló kis csapatot mindenképpen szerették volna bővíteni, így egy fiatal nőstény cerkóf érkezett a pécsi parkba. A Berta nevű nőstény eredetileg Portugáliában, a Lisszaboni Állatkertben született 2007. május 11-én, Pécsre Csehországból, a Libereci Állatkertből érkezett az átépítés ideje alatt, 2015. június 17-én.

Most még anyukáján csüngve láthatjátok a csöppséget

A három szavannacerkóf azóta harmonikus, összeszokott kis csapatot alkot a Pécsi Állatkertben, és több mint 10 év után újra újszülöttnek örülhetünk. A kicsi neme egyelőre nem ismert, így még nevet sem kapott. Most még anyja szőrébe kapaszkodva tölti idejének nagy részét, néhány hétnek el kell telnie ahhoz, hogy megerősödjön és önállóan elkezdje felfedezni környezetét. Az újszülött szavannacerkófot és családját már a látogatók is láthatják, ha felkeresik őket az új Majomházban kialakított kifutójuknál!

Ti milyen nevet adnátok neki?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: