2018. 08. 09., csütörtök, 10:22

Falnád? Görögdinnye-steaket készítettek New Yorkban

Nehéz elképzelni igaz? Mi sem tudjuk fejben nagyon összerakni, miként lehetséges dinnyéből steaket készíteni, a Duck Eatery amerikai étterem mégis megcsinálta!

Nem csoda, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe a hűsítő nyári gyümölcs ilyen felhasználási módja, hiszen a dinnyét nem erre találták ki. Ám New Yorkban egy séf másképp gondolta, és kifordította a gasztro világot a sarkaiból. Az ötletgazda nem is tartotta meg a titkát (lehet, hogy nem sikerült olyan jól...), először meghámozta a dinnyét, majd a húsát négy napig sóban, hamuban és fűszerekben érlelte, ezt követően a dinnyét nyolc órán keresztül füstölte, majd rozmaring hozzáadásával a saját “szaftjában” átsütötte és el is készült a dinnye steak!

Mutatjuk is, hogy sikerült:

 

 

foodbeast (@foodbeast) által megosztott bejegyzés,

 

Falnád?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: