2018. 08. 07., kedd, 19:42

Teszteltük Kaposvár első Fitness menüjét

Már egy jó hónapja, hogy a városban új irány kezdődött, és azoknak akik egészségesen szeretnének táplálkozni, illetve az edzéstervükhöz ideális ételeket szeretnének fogyasztani nem kell beérniük az éttermekben kapható cézár salátákkal, illetve csirke-rizs kombókkal, hiszen a La Pergola Étterem és Pizzériában fitt fogások kerültek az Á la carte ételek közé. Jó szokásunkhoz híven, gyorsan le is teszteltük őket!

Az ételsor a Fitness Aréna és a La Pergola szerelemgyereke, megálmodója Felde Rebeka, az összeállításban pedig az étterem séfjei segédkeztek. A fogások közé öt főétel és két desszert került, melyek nevei alatt az étlapon egy rövid ajánlást és tápértéktartalmat kapunk. 

 

 

Ha már fitt menü, egy aktívan edző barátnőmet vettem magamhoz és belevetettük magunkat a már az étlapon is ínycsiklandóan festő ételekbe. Mindketten választottunk magunknak 1-1 főfogást valamint, hogy méltón zárjuk az ebédet egy nassolnivalót is kiszemeltünk magunknak. 

 

 

Nekem személy szerint a rák a szívem csücske, így nem is volt kérdés, hogy az avokádós durum spagettire esik majd a választásom, rákfalatkákkal. Ahogy elém tették az ételt azonnal feltűnt, hogy nem bántak csínján a tenger gyümölcseivel, és bár kicsit megriadtam a sok fokhagymától, de az összíznek köszönhetően csak elenyészően érződik az aromája.

A spagetti kellően avokádós volt, nálam negatívum szokott lenni az olasz ételek tekintetében ha a tészta túl száraz, de szerencsére megtalálták a tökéletes középutat az előbb említett állapot és a tocsogás között. Az elfogyasztás közben egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy ez egy konkrét fitness étel, hiszen jól laktam vele, az íze valami mennyei volt, így bármikor fogyasztanám máskor is, ha beülök hozzájuk. 

 

 

A másik fogás egy Bébispenótos gerslirizottó volt, csirke csíkokkal. Kinézetre pompásan fest az étel összetevőinek elegye, a rizottó ízre kellően fűszeres, és Lili külön kiemelte, hogy nagyon élvezi, hogy a rizs helyett végre valamilyen alternatívát is talált a városban.

A spenót tökéletes párosításnak bizonyult a grillezett csirke csíkok mellé, az étel hozzávalói összhangban vannak egymással, és attól távolról sem kell tartanotok, hogy a zöld ételekre jellemző sótlanságot vagy íztelenséget éreznétek a fogyasztása közben.

 

 

Ugyan a Fitt menü árait tekintve olcsóbbnak nevezhető a többi Á la carte ételhez képest, de ez betudható annak, hogy kisebb adagot kapunk belőlük. Ne ijedjetek meg, mi fogtuk a hasunkat, annyira tele lettünk a két főfogással, amikor megérkezett a desszert.

A Túrógombóc chia maggal egy tökéletes nyári csemege, ami egy könnyű, és nem agyon cukrozott édesség. A chia mag egy igazi kincs ebben a városban, a túrógombóc receptjére pedig igényt tartanák, mert mostantól kizárólag ezt szeretnénk enni otthon, a vaníliás puding pedig már csak pont arra a bizonyos i-re. 

 

 

Egy rendkívül laktató, ízekben gazdag ebédet sikerült elfogyasztanunk a Pergolában, amit kifejezetten ajánlunk azoknak akik edzenek, ám az 'utca emberének' is biztos imponálnak majd, hála a precíz összeállításoknak!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: