2018. 08. 06., hétfő, 09:31

Több "Nézz Körül" felirat lepte el Kaposvár utcáit! - Kiderítettük ki firkantotta fel őket és miért!

Végre városkánk is csatlakozott az országos Fogadj örökbe egy zebrát mozgalomhoz. Az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban indított programjának keretén belül városkánkban két helyen festették fel a járdagrafikát, hogy így vigyázzanak a kaposváriakra.

 

A helyi polgárőrök és az önkéntesek, akik a szövetségben dolgoznak, az önkormányzattal és a rendőrséggel közösen Kaposváron két zebrát jelöltek ki. A cél, hogy olyan zebrákhoz kerüljenek ki ezek a figyelemfelhívó grafikák, ahol nagy a forgalom, és iskolák, vagy közlekedési csomópontok közelében vannak.

 

 

Kaposváron az egyik ilyen a Kisfaludy Utcai Tagiskola előtti gyalogátkelőhely, ahol szeptembertől a tanév végéig polgárőrök is figyelnek majd az apróságokra. A másik pedig a Somssich Pál utcában található Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola előtti zebra. 

 

 

A grafika azért készült ekkorára, hogy a figyelmetlenebb járókelőknek, így a telefonozó gyerekeknek is feltűnjön majd, ha lefelé néznek, de méreteiből adódóan az autósok is messziről kiszúrhatják majd a sárga "Nézz körül" feliratot.

 

 

Támogatjuk a kezdeményezést!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: