2018. 07. 02., hétfő, 12:38

50 esztendős a legendás sportkocsi - A jubileumi változat lett az új álomautónk

A Nissan egyik legikonikusabb járműve 50 évvel ezelőtt gurult le a gyártósorról, melynek örömére egy egyedi GT-R született.

 

Világszerte közkedvelt autóvá avanzsált a Nissan GT-R, amikor először megjelent Brian irányítása alatt, a Halálosabb Iramban. A kék csoda minden fiatal álomautója volt, amely sportkocsi az évek során legendává vált. Természetesen az idő múlásával több szériát is összeraktak a GT-R-ből, ám arra senki nem számított, hogy az 50. évfordulóra ilyen mestermű kerül ki a Nissan épületéből.

 

 

Az Italdesignnal összefogva készült el ez a csoda, amelyről túl sok infót még nem osztottak meg, ám annyit már most tudni, hogy a GT-R50 Coupe egy teljesen egyedi, 3,8 literes V6-os motort kapott, ami 710 lovat ereszt rá az aszfaltra. Ha ez még nem volna elég, pörgessük végig az autóról készült fotósorozatot és máris lángra kap a szerelem. Talán nem is baj, hogy egyenlőre még csak koncepciórajzokat látunk, hiszen ha ez előttünk gurulna el az utcán, fájna a szívünk, hogy nem a miénk. A bemutatóra jövő hónapban kerül sor Európában.

 



 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: