Beküldés
Ez a korosztály adja a legkevesebb borravalót Kaposváron

2018. 06. 28., csütörtök, 12:12

Ez a korosztály adja a legkevesebb borravalót Kaposváron

A CreditCards.com készített egy felmérést, amiben 1000 különböző korú ember jattolási szokásait vizsgálta. Az eredmény szerint az Y generáció, azaz a 18-37 évesek sokszor 10% borravalót sem adnak az éttermekben, míg a 38 év felettiek bőven hagynak maguk után. Korábban egyszer már alaposan körbejártuk a témát, de most is megnéztük, hogy a felmérés eredményei igaznak bizonyulnak e Kaposváron is. 

Városunkban az éttermekbe már körülbelül 16 éves kortól beülnek a fiatalok és az a tapasztalat, hogy ebben a korosztályban nem jellemző, hogy borravalót hagynak maguk után, ám akadnak néha kivételek.

 

A 16-20 évesek a 295 Ft-os kávéért sokszor 300 Ft-ot sem hagynak ott, de ez betudható annak, hogy a szülők pénztárcájából élnek. 

 

20 év felett Kaposváron már rendszeresen adnak az emberek borravalót. A szakmában dolgozók szerint náluk természetes, hogy jattolnak a fogyasztásuk után, hiszen az idősebb rokonoktól vagy barátoktól is ezt látták, így számukra ez a normális folyamat, ha beülnek valahova. Százalékosan nem lehetne megnevezni, hogy mennyit hagynak maguk után, mert a 20-as éveikben járók inkább kerekítenek. Tegyük fel 880 Ft után otthagynak egy ezrest. 

 


A legfurcsább mégis Kaposváron, hogy az 50 feletti hölgyek szinte egyáltalán nem jattolnak. Míg a férfiak egy-egy fogyasztás után bőven hagynak az étteremben pénzt, a hölgyek kifizetik a drága fogásokat, italokat, de eszméletlenül szűkmarkúak. 

A legnagylelkűbbek városunkban a 30 és 50 év közti emberek. Fogyasztástól függően minimum 10 % borravalót hagynak maguk után, de a határ a csillagos ég a jattolás terén. 

 

 

Ti mennyi borravalót szoktatok az éttermekben hagyni?

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!