2018. 06. 28., csütörtök, 16:15

Felejtsd el a drága naptejeket! - Soha nem találnád ki, mely termékek teljesítenek a legjobban!

Kaposváron piszok egyszerűen beszerezhetjük az idei szezon legjobb naptejeit, mivel a nyaralási szezon előtt, a német Warentest alapítvány idei tesztjében kimagaslóan teljesítő krémjei közül az első három városkánkban is kapható, és nem is hinnétek el melyek azok!

 Összesen 19 különböző terméket választottak ki a tesztre, amelynek mindegyike kiválóan, vagy jól vizsgázott abból a szempontból, hogy mennyire véd a napsugárzás káros hatásai ellen. Az árakban azonban meglepő eredményt hozott a teszt: egyáltalán nem éri meg drága terméket vásárolni, hiszen a diszkontokban kapható, olcsóbb termékek semmivel sem rosszabbak, mint a híres márkák árui.

 

 

A három legolcsóbb naptej kiváló minősítést kapott. A hazai Lidl üzletekben is kapható „Cien” fantázianevű naptejből száz milliliter csak 1,18 euróba kerül. A legjobb minőséget érte el a Penny és a Rewe üzleteiben kapható „Today” márkajelzésű krém is, amely csak 1,17 eurót kóstál. Sőt a DM „Sundance” elnevezésű terméke sem túl drága, csupán 2,2 eurót kell kifizetni, és a teszt szerint ez is a legjobb minőségi kategóriába esik.

 

Fotó: divany.hu

A legrosszabb minőségi értékelést a két legdrágább naptej kapta a teszten. Az Eco naturkozmetikum termékéből száz milliliter 21,2 euróba kerül, és a vizsgálat kimutatta, hogy hiába van a flakonon egy magasabb faktorszám, a termék csak alacsonyabb szintű védelmet nyújt a napsugárzás ellen. A második legdrágább áru a Lancaster egyik terméke volt, amelynek az illatosítóanyagával akadtak gondok, ezért csak kielégítő értékelést kapott a szakemberektől.

 

 

A naptejek egyik gyenge pontja a vízállóság. Hiába ígérik azt a gyártók, hogy úszás után is megfelelő védelmet nyújtanak a naptejek, a Warentest kutatói kimutatták, hogy ez nem igaz. Bár a német jog igen megengedő. A gyártók mindaddig feltüntethetik a flakonokon a vízálló kifejezést, amíg a naptej védelmi szintje nem csökken a felére fürdés után. Vagyis a cégek nem vétettek a jogszabályok ellen, de a teszt arra is figyelmeztet, hogy úszás után érdemes újra bekenni magunkat.

 

 

Ha valaki nem is úszik, akkor is legkésőbb három óránként ismét be kell kenni a testét. Arra is figyelmeztettek, hogy nem érdemes harmincas faktorszámnál alacsonyabb védelmet nyújtó terméket venni. Sőt, egész nyáron érdemes használni a naptejet, hiába barnult le már valaki, mert az egy mítosz, hogy a bőr hozzászokik az erős napsugárzáshoz.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: