2018. 06. 15., péntek, 12:51

79'-ben így nyomták a kaposvári bűnözők - Lopott kocsival, jogsi, ülés, ész nélkül...

Hol olvasni manapság olyan sztorit, mint amiről ez az 1979-es Somogyi számolt be? Ilyen gátlástalan, de ugyanakkor megmosolyogtató ámokfutást kitalálni sem lehetne. Istvánunk válogatás nélkül kötött el Zsigulit, bicikliket, és a legkülönfélébb árucikkeket válogatás nélkül. Hiába, régen még a piti bűnözők is jobban tolták...

Jó pár hónapig ténykedett a megyében a 26 éves Horváth István, míg rendőrkézre került. Igaz, nem halmozta az „élvezeteket”, nem tört be naponta — mindig hosszú idő telt el, mire újabb betörésre szánta el magát. A rendőrség nemrég vetett véget ténykedésének.

 

Minden egy ülés nélküli Zsigulival kezdődött..

Horváth Kaposváron lakott, s a tejüzemben volt műszerész. A látszólag rendezett életet élő fiatalemberről senki sem tételezte föl, hogy bűncselekmények útján szerez „mellékjövedelmet”. A sorozat tavaly július végén kezdődött gépkocsilopással. Kaposváron a Pázmány Péter utcában állt egy Zsiguli, este nyolc óra volt, a tulajdonos a kocsit takarította, járatta a motort, hogy száradjon belül az autó, közben pedig kivette a két első ülést, és bevitte a lakásba. Mire visszajött az utcára, kocsijának csak hűlt helyét találta. Arra járt ugyanis Horváth, megpillantotta a járó motorú autót, bepattant, ráült a kardánburkoló boxra, és úgy furikázott a városban.

Elég kényelmetlen volt a vezetés, alig látott ki a kocsiból, de azért haladt... Tegyük hozzá: akkor még autóvezetői engedélye sem volt.

 

 

A kaposvári autózás után a fiatalember átruccant Nagyatádra, körülnézett ott egy kicsit az Ezüstkancsó étteremben, aztán visszatért a megyeszékhelyre. A kocsit leállította a Damjanich utcában, s továbbállt. Persze előbb magához vette az autóórát. Egyébként az autóban az út során mintegy 2000 forintnyi kár is keletkezett.

 

Aztán egy brinyóval folytatódott...

Októberben Horváth Barcsra utazott — ótt volt az állandó lakhelye —, aztán hazafelé, hogy le ne késse a vonatot, ellopott egy kerékpárt (a tulajdonosát még mindig keresi a rendőrség), és azzal karikázott az állomásra. A biciklit természetesen magával hozta Kaposvárra. Október végén egyébként még egy kerékpárt lopott: Kaposmérőben a Pokolpince elől. (Ennek a tulajdonosa sem jelentkezett még.)

 

 

Aztán, tulajdonképpen mindennel...

November 2-án este 10 óra körül is a „barcsi” kerékpárral járta a várost. A Füredi utcai ABC-áruház előtt azonban megállt, betörte a portál üvegét, s bement a boltba. Italokat, élelmiszert, villanyvasalót, hajszárítót, trafikárut lopott, mintegy 3000 forint értékben.

 

 

Szilveszter éjszakáján a kaposvári kölcsönzőboltot látogatta meg. Szintén a portál üvegének betörésével jutott be, de onnan már gazdagabb zsákmánnyal távozott. Magnót, rádiókat, fényképezőgépet vitt el, több mint 16 ezer forint értékben.

 

 

 

A vizsgálat eddigi adatai szerint ez volt Horváth utolsó betörése. A rendőrségi kihallgatás során elmondott egy korábbi esetet is. 1977- ben, karácsony táján, a Somogy Áruházból bőrkabátot lopott...

Nem mostanában lesz rá lehetősége, hogy hasonló dolgokat kövessen el. Egyelőre a rendőrségi fogdában ül, s aztán majd a bíróság dönt sorsa felől.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: