Beküldés

2018. 06. 09., szombat, 15:58

A Bitó család képviseli majd Somogy megyét a "Közlekedik a család" országos döntőjében

A mai napon 11 család mérte össze tudását a "Közlekedik a család" elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőjánek Somogy megyei döntjében. 

A rendezvény a Katasztrófavédelem, a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Somogy Megyei Vöröskereszt és a Magyar Autóklub együttműködésével valósult meg.

 

 

A megmérettetésen korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellet teljesíteni, többek között KRESZ tesztlap és drog-totó kitöltése, elsősegélynyújtás, autós vezetéstechnikai pálya és kerékpáros ügyességi pálya teljesítése. A vetélkedőn a családoknak fel kellett ismerni a forgalomirányító rendőr karjelzéseinek jelentését, balesetmegelőzési keresztrejtvényt fejteni, kipróbálni a biztonsági öv szimulátort, valamint a katasztrófavédelem munkatársai által összeállított ügyességi feladatokat teljesíteni.

 

A Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából minden család ajándékcsomagot kapott, valamint az első három helyezett család a kaposvári Spirit Auto Kft. külön ajándékát vehette át.

 

A 2018. évi „Közlekedik a család” kaposvári fordulóját idén a Bitó család nyerte meg, akik megyénket fogják majd képviselni az országos döntőn.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!