2018. 05. 31., csütörtök, 11:26

A negyedik kaposvári kozmetikai szalon is megnyílik hamarosan!

Kaposváron három kozmetikai szalon van, a negyedik megnyitását az őszi hónapokra tervezik. WTF? - tehetitek fel a kérdést jogosan. Hát igen, ez a hír 2018-ban kicsit furán hangzik, amikor minden utcára jut három szalon, de 1976. március 25-én ezt olvashattuk a Somogyi Néplap címoldalán:

Tizennyolc éve van Kaposváron kozmetikai szalon. Kezdetben kevesen, azután minél többen keresték föl az itt dolgozó szakembereket. A szépségért, az ápoltságért - ha fodrászról, ha kozmetikáról van szó - szívesen áldoznak a gyengébb nem képviselői.

 

 

A férfiak közül csak a kamaszok járnak

Nem így a férfiak. Csak nagyritkán lehet egy-egy vendéget látni közülük valamelyik szalonban. Legföljebb a kamaszkorban levő fiatalemberek "óvatoskodnak" be a kozmetikába - édesanyjuk kíséretében - arcbőrápolásra. Ez azonban nem veszteség a Kaposvári Szolgáltatóipari szövetkezetnek: a kozmetikusok nagyon leterheltek, nem sok férfivendéget tudnának fogadni. 

 

 

Divatos a kozmetikai szakma

Kaposváron három kozmetikai szalon van. A negyedik megnyitását az őszi hónapokra tervezik, és a donneri városrészben lesz. Ezeken kívül van még egy Nagyatádon és Marcaliban is. A szalonokban összesen huszonkét szakember dolgozik, mellettük három ipari tanuló. A kozmetikai szakma divatos, ám ahhoz, hogy valaki szakvizsgát tehessen, érettségiznie kell. Munkájuk kényes, szükség is van rá. Forgalmuk évről-évre 10 százalékkal emelkedik, korábban a növekedés üteme még nagyobb volt. 

 

 

40 forint egy kezelés

A múlt évben a megye kozmetikai szalonjainak forgalma 1 millió 800 ezer forint volt. Egy-egy vendég átlag 40 forintot fizet a kezelésért. Ez azt jelenti, hogy 1975-ben az öt kozmetikai szalonban 45 ezer nőt fogadtak.

 

 

További hírek a 60-as, 70-es évek Kaposvárjából ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: