Beküldés

2018. 05. 29., kedd, 20:00

#budinülök - Megszületett a veganizmus ellentézise, itt az extrém húsdiéta!

Az extrém húsdiéta követői húst esznek hússal – a szó szoros értelmében. Elutasítják a zöldség-, a gyümölcs- és gabonafélék fogyasztását is. Ráadásul ezt az étkezési formát nem egy időszakos diéta gyanánt gondolják üdvözítőnek, hanem állandó étrendként. Próbáljuk megemészteni. És vajon ők hogyan tudják ezt a rengeteg húst növényi rostok nélkül megemészteni?

A mindenevő többségről azonban nem csak a harcos vegánoknak van meg a véleménye, hanem a kizárólag állati fehérjéken alapuló étrend híveinek is. Ugyanis a növényi alapú táplálkozásnak is van már ellenpárja. Az extrém húsdiétát követőknek eszük ágában sincs csökkenteniük a húsfogyasztásukat holmi zöld lábnyomra vagy az ipari állattartás problematikusságára gondolva, sőt!

 

 

A húsdiéta hívei a megnövekedett teherbíró-képesség, élesebb elme és az egekbe szökő libidó reményében követik ezt az étrendet. Mindemellett arról számolnak be, hogy a “húst hússal” étrend hatására kiegyensúlyozottabbak, és számottevően javult a koncentrációs képességük is. Emésztési problémákról pedig egyáltalán nem szól a fáma.

 

Két kiló színhús per nap

Az ortopéd sebészként dolgozó kaliforniai Shawn Baker az elmúlt másfél évben naponta csaknem két kiló színhúst fogyaszt el. A majdnem két méter magas, ötvenes éveiben járó testépítő korábban alacsony szénhidrátbevitelen alapuló diétát követett. Elmondása szerint rengeteg előnye van a húsdiétának: a vérnyomását például alacsonyan tartja, a szellemi és szexuális teljesítőképességet viszont megnöveli. Ráadásul Baker szerint így a mindennapok is egyszerűbbek. Nem kell azon agyalni, hogy mi lesz aznap a vacsora: „Nincs többé kalóriaszámlálgatás. Csak azt kell átgondolnom, hogy mennyire vagyok éhes, vagyis pontosan hány steaket akarok megenni.”

 

 

A közösségi médiában csak „Carnivore King” (azaz „Húsevő Király”) néven emlegetett Shawn eddig 30 ezer fős rajongótábort gyűjtött maga köré Instagramon, akiket rendszeres vegánellenes posztjaival szórakoztat. Hívei szerint a húsevő diéta egyetlen hátulütője, hogy társadalmilag nem eléggé elfogadott. A húsalapú étrend egyik követője szerint környezetét az új szokásával jobban felháborítja, mint amikor gyorskaján élt.

 

Ti melyik tábort erősítitek?

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!