2018. 05. 24., csütörtök, 13:34

A bűvös tízes - Mérföldkőhöz érkezett a 74nullanulla VLOG sorozata

Aki megszállott követőnk az bizonyára találkozott már a Facebook oldalunkon két hetente megjelenő, még szinte újnak mondható sorozatunkkal, ami a 74nullanulla VLOG névre hallgat. Most, hogy jövő héten a 10. epizódhoz érkezünk, úgy gondoltuk, ideje kicsit összeszedni a dolgokat, és tisztába tenni az okokat.

Mi az a vlog?

Először is a fogalmakat kell rendeznünk a fejekben, hiszen azért elég új keletű dolog a vlogolás. Maga a szó, a korábban rendkívül népszerű blogolásból származik, amely ugye az írásos, időszakonként bejegyzésekkel bővülő weboldalakat jelentette, amelyek egykor óriási népszerűségnek örvendtek. Nem mondjuk, hogy mára ennek nyoma sincs, viszont az bizonyos, hogy a vlog, mely ugyan ilyen típusú megjelenés csak videós formátumban, már átvette a stafétát. 

Mondhatni vloggernek lenni annyira népszerű lett, mint régen DJ-nek. Viszont ahogy a lemezlovasokkal úgy a vloggerekre is igaz, hogy azok lesznek sikeresek és alkotnak kiemelkedőt, akik tényleg egyedit mutatnak. De nem is kell csodálkozni ezen, hiszen több ezren élnek meg csupán ebből még Magyarországon is, nem is beszélve a külföldi sztárokról, akiknek akár 62 millió feliratkozójuk is lehet, mint PewDiePie-nak.

 

 

Az ötlet

Mi természetesen nem a sztárallűrök miatt kezdtünk bele a vlogolásba és nem is a meggazdagodás a célunk, csak online média révén, ez a platform is testhezállónak tűnt számunkra. Talán még tavaly fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy kéne valami beszélgetős-röhögős formulát csempésznünk az arculatunkba, amely végül a vlogban testesült meg.

 

 

Miről szól?

A 74nullanulla vlogjai két hetente csütörtökön, a Facebook oldalunkon megjelenő, hosszabb szösszenetek, amelyek során áttárgyaljuk a városban történt eseményeket, kivesézzük részletesebben azokat a témákat melyek a legnagyobb reakciót váltották ki belőletek, elmondjuk a saját véleményünket, de ezen felül informatív tartalommal is megtöltöttük, hiszen program-, és moziajánlót is csempésztünk a percek közé. Nem is beszélve a Topkomment rovatról, ahol megtapsoljuk az elmúlt időszak legjobb hozzászólóit. Azt kifejezetten szeretjük!

 

 

Nézik ezt?

Meglepődtünk mi is, de rengetegen követtek minket hétről hétre, és ez nem csak a számokban mutatkozik meg. Igaz, a 9 rész alatt összesen 25.000-en lestetek ránk az elmúlt időszakban, ami nem kis szám egy kezdetleges vlog életében, de sokkal inkább a visszajelzések voltak azok, amik tényleg nyomtak a latban. Többen is felidéztétek személyesen is nekünk a vlogok tartalmát, nevettetek velünk a poénjainkon, vagy osztottátok meg a véleményeteket egy adott témával kapcsolatban. Ezekben a pillanatokban éreztük igazán, hogy jó az, amit elkezdünk, és jó úton járunk. De még nincs vége!

 

 

Hogyan tovább?

Rengeteg potenciál van a sorozatban, mi is hétről hétre fejlődünk, legyen szó az arculatról, a témákról, a megvalósításról vagy a kivitelezésről. Vannak ötleteink, amelyeket a közeljövőben szépen lassan el is kezdünk megvalósítani, hiszen hála a jó időnek, már kifelé is tudunk kacsingatni, így kültéri helyszínekről fogunk hamarosan bejelentkezni. A felállás is változhat, hiszen szeretnénk még embereket megszólaltatni egy-egy témában, így elég valószínű, hogy lesznek beugró vendégeink a székekben, akik tovább színezhetik a műsort. A cél pedig, hogy teljesen interaktívvá változtassuk vlogunkat, hogy élőben jelentkezhessünk be két hetente számotokra, így lehetőséget adva a valós idejű visszajelzésekre, hozzászólásokra az élő bekapcsolódásra, ami még egyedibbé teszi a műsort.

 

 

Egy szó mint száz, csináljuk, pörgetjük, fejlesztjük ezt a platformot is, és köszönjük nektek, hogy követtek minket ebben a formában is!

 

A keresztelőt meg lassan most már tényleg megtartjuk, ha végre kitaláljuk a produkció nevét is. Ebben segíthetnétek, küldjetek nekünk pár nevet, hogy ti hogy neveznétek a 74nullanulla VLOG-ot, amiért cserébe kitalálunk valami kis jutalmat is.

 

Jövő csütörtökön pedig jelentkezünk a 10. adással!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: