2018. 05. 23., szerda, 20:00

#budinülök - A Red Bull Rubik Kocka Világbajnokság rendezésére adta a fejét, amire akár te is jelentkezhetsz!

Vakmerő extrém sportokat követően legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull. A világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik kockának ad szárnyakat. A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, Rubik Ernő is részt vesz majd. 

 

Bár minden hetedik ember a világon tartott már a kezében Rubik kockát, jóval kevesebben vannak, akiknek sikerül is kirakni. Ahhoz pedig, hogy valaki profi versenyzővé váljon, kevesebb mint egy perc alatt kell megoldania a logikai játékot.

 

A hírhedten nehéz fejtörő kirakásának jelenlegi Guinness rekordja ugyanis mindössze 4.22 másodperc.

 

 

Május 27-én a magyarokon a sor, hogy eldöntsék, ki képviselheti a legendás kocka szülőhazáját a bostoni világdöntőn. A budapesti selejtezőn az ikonikus logikai játék feltalálója, Rubik Ernő is részt vesz. „A Kocka az intelligenciát és a játékosságot ünnepli, a sportszerű kockázás pedig világméretű rajongói közösséget vonz az ilyen eseményekre.”

 

 

Az első Red Bull Rubik Kocka Világbajnokságon a világ legeredményesebb kockázói mérhetik majd össze tudásukat szeptember 22-én, Bostonban. Ezt megelőzően Brazíliától Japánig, Angliától Indiáig, több mint 15 országban tartanak majd selejtezőket. Innen, valamint az online szabadkártyás rendszeren keresztül bekerült győztesek repülhetnek tovább a világdöntő helyszínére, Bostonba. A bajnokságon bárki elindulhat, hogy megküzdjön a leggyorsabb Rubik kockázó címért és részesüljön a verseny 30 ezer dollár (kb. 8 millió forint) összértékű nyereményeiből, vagy további, egyedi szponzorált trófeákra tegyen szert.

 

A magyarországi selejtező időpontja:

2018. május 27. – a döntők várhatóan 17 órától kezdődnek

Helyszín: Tesla Loft Hall - 1075 Budapest, Kazinczy u. 21.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: