Pénteken Kaposvárra jön az Anima Sound System -

2018. 05. 22., kedd, 17:00

Pénteken Kaposvárra jön az Anima Sound System - "Ez egy sokkal táncosabb program lesz, mint az elmúlt 25 évben bármikor"

Május 25-én pénteken 20 órától a magyar elektronikus zene legemblematikusabb zenekara, az Anima Sound System ad egy komolyabb élőzenés szeletet az elmúlt 25 év munkásságának esszenciájából a Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül. Prieger Zsoltot villáminterjúvoltuk meg a koncert kapcsán.  

- Április végén jelent meg egyik ikonikus számotok, a 68’ remixalbuma, amit az utóbbi idők legizgalmasabb hazai albumaként jellemzett a szakmai sajtó és olyan nevek értelmezték újra a klasszikust többek között, mint Hot X, SanFranciscoBeat, Jutasi, Budai, Chriss... Található rajta több táncparkettre való alkotás is, neked melyik újraértelmezések a személyes kedvenceid?

Mindegyik közel áll a szívemhez, pontosan azért, mert minen szám más ízt és színt képvisel, úgyszólván beskatulyázhatatlan. Ahogy reményeim szerint az idén 25 éves Anima Sound System is. Nincsenek kedves stílusaink, a zenére mint egészre tekintünk, blues-zal, népzenével, techno-val, dubbal, sőt most már ehhez kapcsoljuk a filmet és a vizualitást is. Egy nagy aktivista, táncra és gondolkodásra való alapanyag, amit összerakunk koncertről koncertre. Nagy buli lesz pénteken is.

 

- Ha azt mondom Kaposvár, mi ugrik be neked?

Kaposvár egy kisebbfajta csoda, tavaly már dolgoztunk itt egy különleges projekten, most meg koncertezünk. Többször játszottunk itt, sőt, kiskoromban apa egyszer elhozott egy Kaposvár-focimeccsre is. De Rippl-Rónait is nagyra tartom, ahogy van egy nagy focistakedvencem, Czibor Zoltán, aki szintén itt született. Imádok a Fő utcán sétálni.

 

 

- Milyen felállásban érkeztek Kaposvárra, mire számíthatunk a koncerten? Melegíthetik a lábaikat a keményebb elektronikus zenéhez szokott rajongók is?

Ez egy sokkal táncosabb program lesz, mint az elmúlt 25 évben bármikor, de játszunk például Bob Dylan-feldolgozást is, vagy az új dalok közül számosat is. De lesznek meglepetésszámok is, például olyan dalok, amiket ob 20 éve játszottunk utoljára. Játszunk a népzenés korszakunkból is, lesz ’68 vagy Tedd a napfényt be a számba az újra nálunk vendégeskedő Fannival. De itt  léesz velünk Mushu Israel és Thelma Lincoln is, nagy koncertre készülünk, várunk mindenkit, klassz lesz újra találkozni a régi-új kaposvári barátokkal.

 

Mi már baromi várjuk a különleges hepeninget, reméljük Ti is! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: