Beküldés
Mi mondtuk, hogy csak vicceltünk… A bíróság érti az áprilisi tréfát

2018. 05. 14., hétfő, 13:00

Mi mondtuk, hogy csak vicceltünk… A bíróság érti az áprilisi tréfát

Néhány héttel ezelőtt tőlünk szokatlanul, hosszasan taglaltuk a velünk történteket, hogy miként perelt be minket egy kaposvári képviselő, amiért viccelődtünk egy kicsit. A bíróság azonban úgy tűnik, vette a lapot, hiszen úgy kaszálták el a pert, hogy még csak tárgyalóterembe se kellett mennünk.

Poén a poénban, hogy nem is vele vicceskedtünk, egyszerűen csak kitaláltuk, hogy április elseje alkalmából kicsit húzzuk a várost, és átverjük az olvasóinkat. Megosztó volt a reakciótok, de a legtöbben csak nevettetek az egészen, ahogy azt mi terveztük is. Bolondok napján gondoltuk, illik kicsit bolondozni, ami amúgy nem is áll tőlünk annyira távol, lehet ezért is hitte Takács Richárd, hogy megszivat minket kicsit.

 

A felszólítólevelet nehezebb lehetett megírni mint a cikkünket...

A sztori egyébként az volt, hogy kitaláltuk, májusban  Mustang találkozó lesz a város főterén, (ami egyébként majdnem be is jött, de erről majd később) aminek apropóján rengeteg ilyen típusú jármű fogja ellepni a Kossuth teret. Valamiért ezt magára vette Takács, és felszólított minket, hogy töröljük a cikket.

 

Cuki SMS-ek is érkeztek tőle

Természetesen meg se fordult a fejünkben, hogy töröljük a tartalmat, hiszen csak egy poénról volt szó, és attól függetlenül, hogy neki is Mustangja van, nem őt akartuk ezzel húzni, csak valamiért ezt az egészet magára vette. Még időben válaszoltunk, hogy csak áprilisi tréfáról van szó, és ő nem szerepel semmilyen formában a cikkünkben, hiszen attól még, hogy megegyező típusú autója van az írásunkban megjelölttel, nem neki szántuk a tréfát.

 

Még a meghatározott 8 napon belül válaszoltunk... Legalábbis mi azt hittük időben vagyunk

Na mindegy, jött a dobálózás, az SMS-ek, majd pedig az e-mail miszerint "a büntető feljelentés ma reggel átvételre került a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon". Elkéstünk. 

 

Sajnos így jártunk :/

Nem tudjuk, hogy mi volt a célja, hogy eltiltsanak minket foglalkozásunktól, ahogy azzal már fenyegette korábban más médiák munkatársait, vagy börtönbe kerüljünk, esetleg némi kártérítést fizessünk számára, de nem is lényeges már, hiszen az alábbi levél érkezett a múlt héten postaládánkba:

 

74nullanulla WIN!

Nagyon hosszú volt nekünk az elmúlt hónap, lerágtuk a körmünket, úgy aggódtunk a feljelentés miatt, de most végre mindannyian fellélegezhettünk, hiszen a Kaposvári Törvényszék az ellenünk indított pert kapásból visszautasította. Úgy tűnik, arrafelé értik a poént, és éppen ezért nem akarták, hogy többszöri alkalommal, napokig koptassuk a bíróság székeit, hiszen nem ér annyit (úgy tűnik) szerintük se az egész.

 

Az élet is tud vicces dolgokat művelni

Szerintünk se egyébként, de reméljük most már ezt belátja kedves pereskedő ismerősünk is, és nyugodtan térhetünk vissza mindannyian izgis hétköznapjainkhoz. Ja egyébként még majdnem igazunk is lett, hiszen a múlt héten tényleg kiállítottak egy Mustangot a sétálóutcára, amit nagyon viccesen meg is örökítettetek és említettetek nekünk. De erről nem is mertünk írni inkább, hiszen jobb a békesség, de ez akkor is hatalmas! 

 

A sors iróniája.

 

„Helyreigazítás:

A 2018. május 14-én megjelent „Mi mondtuk, hogy csak vicceltünk... A bíróság érti az áprilisi tréfát” című cikkünkben a valóságot hamis színben tüntettük fel azon állításunkkal, hogy „Néhány héttel ezelőtt tőlünk szokatlanul, hosszasan taglaltuk a velünk történteket (...), hogy miként perelt be minket egy kaposvári képviselő, amiért viccelődtünk egy kicsit. A bíróság azonban úgy tűnik, vette a lapot, hiszen úgy kaszálták el a pert, hogy még csak tárgyalóterembe se kellett mennünk.” A valóság ezzel szemben az, hogy a 2018. április 1-én megjelent „Június 16-án ellepik Kaposvár főterét a Mustangok” című cikkünk miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik cikkírónkkal szemben.

Továbbá, a 2018. május 14-én portálunkon megjelent „Mi mondtuk, hogy csak vicceltünk ...” című cikkünkben a valóságot hamis színben tüntettük fel azon állításunkkal, hogy „nagyon hosszú volt nekünk az elmúlt néhány hónap, lerágtuk a körmünket, úgy aggódtunk a feljelentés miatt, de most végre mindannyian fellélegezhettünk, hiszen a Kaposvári Törvényszék az ellenünk indított pert kapásból visszautasította.”

A valóság ezzel szemben az, hogy a 2018. április 1-én megjelent fenti cikkünkkel kapcsolatban jelenleg is büntetőeljárás folyik cikkírónkkal szemben”.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!