2018. 05. 10., Csütörtök, 12:49

TESZTELTÜK - Giorgio Pizzéria és Kávézó

Végre csütörtök, ami azt jelenti hogy már túl vagyunk három hétköznapon, sőt ennek a napnak is a felezőjéhez érkeztünk az ebéddel, amit már jóízűen tudunk elfogyasztani, legyen bármi is az, gondoltuk. Egy olvasói kérésnek eleget téve fel is tárcsáztuk Kaposvár legújabb pizzériáját, hogy utánajárjunk mivel próbálnak berobbanni a helyi pizzapiacra.

A Toponáron nyílt pizzéria és kávézó 40 féle pizzát kínál 32-és 55 cm-es méretben, az étlapon ezenkívül szerepel még 8 féle tészta és ugyanennyi óriáspalacsinta. 

Nem eltérve jól bevált sémánktól, a paradicsomszósz-sonka-kukorica-sajt feltétes, Genova-nak keresztelt pizzát rendeltük, ami cirka 45 perc alatt meg is érkezett a belvárosba.

Esztétikai megjelenése nem volt egy erős nyitás, a széleken a sajt szépen megpirult, a sem nem vékony, se nem vastag tészta viszont fehér maradt, már ránézésre olyan érzésünk volt, hogy ez bizony száraz lesz. Sajnos nem tévedett a szemünk, a tészta állaga száraz és kissé kemény, valamint ekkor szembesültünk vele, hogy hőmérsékletre inkább langyos mint meleg.

A képeken látszik, hogy nem egy rávalókkal agyonpakolt verzióról van szó, bár én aki a kevés, de jó minőségű feltét híve vagyok, a többiekkel ellentétben csak a sajtot keveselltem, a kukoricát viszont sokalltam, utóbbi nagyon el tudja húzni az ízeket az édes felé. A paradicsomszósztól sem piszkítottunk magunk alá az örömtől, maradjunk annyiban hogy próbáltunk már jobbat is.

A desszert palacsinta is régi becsípődésünk, na meg a kíváncsiságunk is érte kiáltott, így megfejeltük a rendelést egy óriás Nutellás és túros palával is. Nem tudjuk mekkora méret felett számít a palacsinta óriásnak, mindenesetre ez nem sokkal nagyobb, mint amiket mi szoktunk készíteni (bár eléggé túl szoktunk lőni a célon ha paláról van szó).

Az első és legfontosabb kérdés amit ki kellett derítenünk, hogy vajon tényleg Nutella van-e a Nutellás palacsintában. Jelentjük: igen! Annyi bajunk volt vele mindössze - ami a túrosra is igaz egyébként -, hogy a végek utolsó pár centijébe már nem jutott a mennyei töltelékből. A túrós tölteléket sikerült igazán eltalálni, édes de ugyanakkor kicsit citromos - de itt akkor megint hadd fanyalogjunk egy kicsit -, kár hogy a tészta-töltelék arány nem billenik jobban a töltelék javára.

A rendelésünk összesen 2450 magyar forintot kóstolált a 990 Ft-os pizzával, az 580-és 680 Ft-os óriás palacsintákkal és a 200 Ft csomagolási díjjal. Ez a pizzaár nagyjából átlagosnak mondható a csomagolási díjtól eltekintve, de a minőségen még javítani kell, ha versenybe akarnak szállni Kaposváron.

További ESZEMISZOM cikkek ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: