Beküldés

2018. 05. 09., szerda, 20:00

#budinülök - Heuréka! Megtalálták a kopaszság ellenszerét!

Teljesen véletlenül fedeztek fel egy gyógyszert, ami újraindítja a hajnövekedést. Méghozzá napok alatt.

Egy csontritkulás ellen kifejlesztett gyógyszer hozhat megváltást a kopaszságtól szenvedő embereknek. A Way-3166606 nevű szerről ugyanis kiderült: egyik mellékhatása, hogy beindítja a hajnövekedést – jelentette a brit sajtó.

A szer a hajnövekedést megakadályozó SFRP1 proteint gátolja, és a Manchester egyetem kutatói szerint már pár nap elteltével hatni kezd. A PLOS Biology című orvosi szaklapban megjelent tanulmányuk szerint több mint 40 kopaszodó férfi hajtüszőmintáján végeztek kísérelteket a szerrel, és két nap elteltével már nőni is kezdtek a hajszálak.

 

 

A kutatást vezető Dr Nathan Hawkshaw a BBC-nek elmondta: a szerrel még klinikai kísérleteket kell végezni, hogy lássák, a kezelés mennyire hatásos és biztonságos. A kutatók egyelőre nem találtak semmilyen nem kívánatos mellékhatást.

Hawkshaw a Sun című brit lapnak elmondta: vizsgálják annak lehetőségét, hogy a szert gél vagy sampon formájában alkalmazzák, ami lehetővé tenné, hogy a hatóanyag közvetlenül a hajtüszőkhöz jusson el. „Nagyon optimista vagyok” a szer hatékonyságával kapcsolatban – közölte a kutató.

A brit bőrgyógyászok szövetségének (BAD) szóvivője „nagyon érdekesnek” és „izgalmasnak” nevezte a kutatást, hozzátéve, hogy a kopaszodás komoly érzelmi megrázkódtatást okozhat, valamint az önbecsülés és a magabiztosság csökkenését.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!