Május 26-án ünnepeljük idén a Balaton Napját!

2018. 05. 08., Kedd, 13:00

Május 26-án ünnepeljük idén a Balaton Napját!

A Balaton napját általában azon a hétvégén tartják, amikor a víz hőmérséklete eléri a 20 fokot. Ebben az évben ez nem váratott sokat magára, hiszen április végén már ekörül mozgott, így a szervezők úgy döntöttek, hogy idén fix időpontban, rossz időtől függetlenül május utolsó szombatján ünnepelhetjük meg a Balaton Napját.

Mit ünnepelünk ekkor?

A Balaton Napja az összetartozás ünnepe, egyben a strandszezon nyitánya is. Eddig minden évben azon a májusi, vagy júniusi szombaton tartották, amikor a tó hőmérséklete eléri, vagy meghaladja a 20 fokot, viszont ez idén nem így lesz, az időjárás és a tó hőmérsékletétől függetlenül május 26-án tartják majd meg a rendezvényt.

Koccintás Balaton Borral, aztán piknik

A koreográfia szerint minden strandon ugyanakkor és lehetőleg ugyanúgy nyitják meg ünnepélyesen a strandszezont: a hagyománnyá vált vízbe rohanással, melynek pontban délután 2-kor lesz a startja. Fél 3-kor koccintás lesz a Balaton Borral vagy más helyi nedűvel, amivel kezdetét veszi a strandpiknik, majd este akár tábortűz és zenés szabadtéri buli lehet a folytatás. 

A pontos időpont miatt a szervezők, a Balatoni Kör és a Balatoni Szövetség buzdítja a tóparti strandokat és városokat, hogy készüljenek kreatív programokkal az eseményre, olyanokkal mint a fröccskészítési vetélkedő, a retro fürdőruha bemutató, a gumimatrac és horgászcsónak verseny vagy a homokvár építés. 

A városok május 12-ig jelentkezhetnek a programra, de a résztvevők között van már biztosan Siófok, Balatonfenyves, Alsóörs, Balatonalmádi, Keszthely és Badacsonytomaj. 

A további részleteket itt találjátok a Balaton Napjáról!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: