2018. 05. 08., Kedd, 11:18

Kibontotta az egész ablakot, hogy betörhessen a házba

Nem cicomázott az a mikei férfi, aki még tavaly novemberben bontotta ki egy az egyben az egyik ház ablakát, majd onnan 200.000 ezer forinttal és egy bankkártyával távozott.

Az ügy adatai szerint 2017. november 21-én ismeretlen tettes egy mikei család ház ablakát kibontotta, oda bemászott, majd a házból közel 200.000 forint készpénzt és egy bankkártyát tulajdonított el. A nyomozók a bejelentést követően azt is megállapították, hogy az eltulajdonított kártyát az elkövető Kaposváron és Szigetváron is használta, arról pénzt vett le.

A beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves mikei lakost. A férfi felkutatására tett intézkedések azonban nem vezettek eredményre, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a hatóság vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki. Az eljárás során végrehajtott folyamatos adatgyűjtésnek köszönthetően a kaposvári rendőrök a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2018. május 7-én Siklósnagyfalu községében elfogták a körözött férfit, akit a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók F. Zsoltot lopás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett és a lefolytatott helyszíni kihallgatáson részletesen nyilatkozott az elkövetés körülményeiről.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: