2018. 05. 03., Csütörtök, 13:38

Végre visszakapjuk a régi Messengert - Rakat újdonságot jelentettek be a Facebooknál

Megtartotta szokásos, fejlesztői konferenciáját az F8-at a Facebook, ahol a Zuckerberg team egy rakás újdonságot jelentett be, amelyekkel hamarosan találkozhatunk majd kedvenc platformjainkon.

Szépül a Messenger

Az elmúlt évek során alig bírtuk tartani a lépést a Messengert ért változások tucatjaival, viszont nem mindig örültünk, ha hozzányúltak a fejlesztők kedvenc üzenetküldő szoftverünkhöz. Belátta most ezt is a fejlesztőgárda, észrevették, hogy túltolták a szekeret, ezért elhatározták, leegyszerűsítik a Messengert. A már bent lévő fejlesztések megmaradnak, viszont úgy helyezik majd el őket, hogy az a hétköznapi használat során ne zavarja a chatelőket. Egyszerűbb lesz az alsó navigációs sáv is, így könnyebben találhatjuk meg az ismerőseinket, ráadásul jön egy Black platform is, ahol feketévé avanzsálhatjuk az egész felületet. Menő!

Együtt videózunk, együtt randizunk

Folyamatosan figyelik a felhasználók reakcióit, ezekből szűrik le azokat a következtetéseket, amelyeket az utóbbi időben eszközölni fognak majd a közösségi oldalon. Zuckerberg szerint attól érzik jól magukat a felhasználók, ha interakcióba lépnek egymással, csevegnek, és nem pedig céltalanul görgetik a hírfolyamot. Ezért léptek előtérbe az ismerőseink által megosztott tartalmak, és ezért hozzák most be a közösségi videózást, a Watch Party-t is. A funkció során lehetőség lesz az ismerőseinkkel egy csoporton belül nézni az adott videókat egy időben, ami alatt pedig megoszthatjuk egymással véleményünket, nézeteinket. A különbség annyi a jelenlegi videós megoldástól, hogy ezeket csak az adott csoport tagjai fogják látni, tehát körökön belül maradnak az infók. És ha már körök, egy új dologba is bele kíván csapni a Zuckerberg Team, hiszen érkezik hamarosan a Facebook Dating.

Az oldalon jelenleg 200 millió felhasználónak van egyedülállóra állítva a családi státusza, akik számára mostantól egy randiprofilt ajánl az oldal, ahol ismerkedhetnek olyan emberekkel, akik jelenleg nem ismerőseik, viszont sok közös van bennük. Zuckerberg kiemelte, hogy nem az egyéjszakás kapcsolatok növelése a cél, hanem a tartós, értékes kapcsolatok kialakítását szeretnék elősegíteni. A társkeresős adatlapot az ismerőseink nem látják majd, csak és kizárólag azok, akik szintén használják, és olyanok bukkanhatnak fel ismerkedés céljából, akik nem ismerőseink.

Csinosabb Instagram, VR fejlesztések

A Messengert ugyan egyszerűsítik, viszont a kedvenc képmegosztónkat pimpelik. Egy rakat új funkciót kap az Instagram a jövőben, bárki készíthet saját AR maszkokat, a Storynkba integrálhatunk mostantól a Spotifyból és a GoProból is élőben, megváltozik az Explore funkció, jönnek a videóhívások, és érkezik a bullying filter is a zaklatók ellen. Teljesen ráfekszenek a virtuális valóságra is, hiszen végre megjelent az Oculus GO VR sisakjuk ami 199 dolcsit kóstál, és amihez már több mint ezer appot lehet használni. Az eszköz segítségével élő közösségi eseményeken vehetünk részt virtuálisan, legyen szó AEG koncertekről, NBA és MLB mérkőzésekről, vagy akár a Lionsgate filmjeiről.

Ezek tehát a most bejelentett újdonságok, amik valószínűleg még ebben az évben aktiválódnak is. Melyiknek örültök a leginkább?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: