2018. 05. 03., Csütörtök, 14:50

74 FaceTúra - Stágl Attila "Athos"

FaceTúra című új, rendszeresen jelentkező rovatunkban ismert kaposvári arcokat mutatunk be nektek személyes oldalukról olyan habkönnyű témák mentén, mint kedvenc éttermek, helyszínek, könyvek, filmek. Ezúttal a rövidnadrágos, izomtrikós, tangapapucsos örök mosolygós életművésszel, Athos-szal beszélgettünk ott, ahol igazán elemében érzi magát: a Fő utcán.

Kedvenc kaposvári hely

Balatonlelle. A szívem csücske, amikor kijön a jó idő, azonnal megyek tangapapucsban, trikóban, rövidnaciban. A lelkem boldog amikor meglátom a napot, ahogy kicsit melegedik az idő már fürdünk a 17 fokos vízben, egyszerűen imádom. Ilyenkor csak úszom és úszom, nézem a túlpartot és élvezem a vizet.

Kaposváron a Fő utca játszik központi szerepet az életemben. Kiülök a padokra, napozok, nézem ahogy jönnek-mennek az emberek, köszöngetek, dumálgatok, nekem ez az életem (a családom után persze).

Aztán a városi strandot nagyon szerettem még régen, ott is mindig rengeteg ismerőssel lehetett összefutni. Gyúrtunk, amit persze meg is kellett mutatni nyáron, ehhez is megfelelő terep volt amellett, hogy ott minden megvolt - nap, víz, lányok... Felültünk a nagy medence melletti lépcsősor tetejére, ott napoztunk és bámultuk a csajokat, imádtam.

Kocsma/szórakozóhely

Soha nem voltam kocsmás, mivel soha nem ittam. A párom – akit egyébként a Fő utcán ismertem meg - a Stühmer kávézóban dolgozott, így oda jártam sokáig. Törzshelyünk volt még a City Grill, ahol szép csajok voltak a kiszolgálók, suli után jártunk oda rendszeresen és csaptuk nekik a szelet.

Régen nagyon komoly éjszakai élet volt Kaposváron – Yes Disco, Fene Club, Metropolisz -, de ha discoról beszélünk, az Arizónába jártam sokat, bár valószínűleg nem tudsz olyan helyet mondani ahol nem fordultam meg. Az első klub ahol elkezdtem profin táncolni, a Discovery volt, abban az időben ott játszott Gemhand (Sterbinszky öccse), hatalmas bulik voltak.

Étterem/étel

Mindenevő vagyok mint a régi ősmagyarok, a lényeg annyi, hogy változatos legyen az étrend, az egyetlen kivételt talán az édességek jelentik, mivel nem vagyok édesszájú. Szeretem a jó minőségű kínai kaját is, most épp a Somogynál lévő kínaiból jövök. Aztán csípem a gyrost, a Zárda utcai Effendiben gyakran megfordulok – kevés szénhidrát, sok fehérje…  Van, hogy reggelit nem eszem, ezért azt mondom, hogy ha már nem otthon ebédelek akkor legalább lakjak jól. Szandra, az élettársam nagyon jól főz, főleg a csirkemelles dolgokat és a palacsintát.

Film

Imádom a valósághű filmeket, nagy kedvenceim: Ponyvaregény, Apocalypto, Kaméleon, Mocskos Zsaru, Rettenthetetlen, Passió.

A gengszterfilmekért is odavagyok, mint a Kismenők, Betépve, de a történelmi filmekért is, a Mennyei királyság nagy kedvencem például. Kedvenc színészeim: Johnny Depp, Nicolas Cage, Denzel Washington, Robert De Niro.

Könyv

Nem vagyok rendszeres olvasó, de ha lenne időm többet olvasnék. Ahogy a filmekben, a könyvekben is a történelmi hátterű, igaz történeten alapulókat szeretem, nagy emberek, lovagkor, keresztes háborúk… Kedvenc könyvem a Három testőr, innét jön az Athos becenév is. Az utóbbi időből a Viszkis könyve tetszett nagyon, elképesztő az az ember, találkoztam is vele mikor itt árulta a cserepet a Fő utcán.

Zene

Mindenevő vagyok, de a rock zenét különösen imádom, azon nőttem fel – Piramis, Omega, Black Sabbath, Iron Maiden, Scorpions, Twisted Sisters, Kiss. Kedvenc rádióműsorom a Kapos Rádión (Rádió Most) a Rock óra. Viszont a klubokban meg ott van a disco zene, az R&B… A jó disco-t szeretem - Neoton Família, ABBA, Boney M -, tudod, azokat az előadókat akikre lehet jól táncolni.

Imádok táncolni, nekem az egyik legjobb kikapcsolódás, ha elmegyek egy táncolós helyre és csak nyomom egész éjjel.

Ha elektronikus zenéről beszélünk, a cuccos zene nem az én világom, csak a house. Pár kedvenc előadó: David Guetta, Danny Tenaglia, Sasha.

Kirándulás/utazás

Mint már említettem, a családdal Balatonlelle a kedvencünk, ha buliról van szó akkor Siófok. Mi a nyarat mindig a Balatonon töltjük, nap legyen, vízpart, nem kell más.

Külföldre nem különösebben vágyunk, a Balaton közel van, gyönyörű, nagyon jó a vízminősége, szerintem felesleges 500 km-t utazni ahhoz hogy jól érezzük magunkat. Azért Ibiza nagy álmom, egy hetet jó lenne ott letolni…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: