2018. 04. 26., csütörtök, 09:58

Ennyi volt? Újabb kaposvári szórakozóhely húzza le a rolót...

Nem sokáig zajlik már az élet a Club Chrome falai között, hiszen nagyon úgy tűnik, júniusban végleg bezárják a népszerű szórakozóhelyet.

Amúgy sem bővelkedik Kaposvár az olyan egységek tekintetében, amelyek ki tudják szolgálni a bulizni vágyó közönséget, hiszen ha diszkóról beszélünk csak a Chrome és a Park játszik, de ott van még (ha épp nyitva van) a Bomba, valamint a Hangár, és mostanában egyre gyakrabban a Corner is szervez valami csörtét. Ezt a kis csapatot redukálja most a sors, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy június 16-án utoljára nyit ki a Club Chrome.

 

Mindig is volt közönsége bőven a Chromenak

Várható volt, mégis váratlan

A tavaly bejelentett új, kaposvári intermodális csomópont látványtervei közt nem kapott helyet a Chrome jelenlegi lakhelye, hiszen a tervek szerint az egész híd és a két épület is lebontásra kerül. A kivitelezés októberben kezdődik, és a környéken a 2020-as befejezésig bőven akad majd munka, ezért azt gondoltuk, a bontást addig halasztják amíg lehet, és pár évig még düböröghetnek a Chrome hangfalai, ám ez úgy tűnik, nem igazolódik be. 

Nem tudni, hogy pontosan milyen okból következik ez a korai zárási időpont, ha a munkálatok csak ősszel kezdődnek, viszont egyfelől lehet, hogy az építkezés miatt kell a disconak kiköltöznie, de szóba jöhet az is, hogy a tulajok unták meg az állandó harcot, és dobták be a törölközőt. 

 

Nem sokáig világítanak már azok a fények...

20 év lesz a múlté 

A csiga tetején nagyjából 1997 óta szórakoztatják a kaposváriakat, hiszen a belváros csúcsán még Chrome néven kezdte a hely a pályafutását, majd volt Retro is, aztán visszakapta régi nevét, amivel úgy tűnik zárja is majd kapuit. A hivatalos Facebook esemény szerint június 16-án lesz az utolsó záró buli, és a két rezidens, DJ Bakai és DJ Zseé fognak búcsúzni a közönségtől. A messzire nyúló történetet hamarosan részletesebben is taglaljuk majd, hiszen a Kaposvári Klubtörik rovatunkban a Chrome sztorija is elmesélésre kerül.

 

Az egyetemi bulik még jelenthetnek némi okot az örömre...

Mennyi is maradt?

A szórakozási lehetőségek további redukálása már tényleg nehézzé teszi az éjszakai élet élvezhetőségét Kaposváron. Mi már többször is foglalkoztunk a témával, hogy miként fajultak az évekkel ezelőtt nyüzsgő-pezsgő kaposvári éjszakák ilyen unalmassá és silánnyá. Az egyetemi bulik ugyan az elmúlt időszakban egyre jobban sikerülnek, de azokból sincs túl sok, ráadásul hétköznaponként vannak, így ez sem lehet hosszútávú megoldás. Nem volt elég eddig, hogy szinte választási lehetőségünk se volt hétvégente arról, hogy hol szórakozzunk, hiszen nem minden hely volt éjszakánként nyitva, de ezen lehetőségek száma is most tovább csökken, még nehezebbé téve a fiatalok számára az éjszakai kikapcsolódást. 

 

Hová vezet ez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: