2018. 04. 25., szerda, 12:15

Jönnek a Magyar Filmnapok a Szivárványban!

A Szivárvány Kultúrpalota májusi programtervezetét a mozifilmek uralják, amely nem is csoda annak tükrében, hogy május 24-től Magyar Filmnapokat tartanak a falakon belül.

Gérard Depardieu újra feltűnik a vásznon, hiszen úgyis olyan régen találkoztunk vele, hogy igazi felüdülés a közkedvelt színészt legújabb filmjében, a Senki sem tökéletesben látni. Ezen kívül még a Szólíts a neveden című, 4 Oscar-díjra jelölt alkotást tűzték műsorra a hónap elején, aztán egy kisebb szünet következik a programok között.

 

 

Május 14-től aztán újra beindul az élet, vetítik a Sötétben című német-francia filmet, majd érkezik a Táncterápia és a Foxtrott is. Ezek után következik a hónap fő látványossága, a Magyar Filmnapok, amely során 6 népszerű magyar filmet is vászonra visznek a Szivárványban. Május 24-én az Örök tél, 25-én Vaszary János élete és kora, 26-án az Aurora Borealis - Északi fény és a Viszkis, 27-én pedig az Oscar-díjra is jelölt Testről és lélekről valamint a Genezis kerül sorra.

 

 

Ezt követően az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok alkalmából május 25 és 27 között olyan filmeket vetítenek majd, amelyek felhívják a figyelmet környezetünk állapotára, a természet csodáira, értékeire, az ember szerepére és a felelősségre.

Az utolsó tavaszi hónapot A fa alatt és a Lady Bird című filmek zárják majd, míg 31-én Müller Péter tart egy előadást, A lélek halhatatlan címmel.

 

 

Bármelyik programot is választjátok, jó szórakozást kívánunk hozzá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: