2018. 04. 23., hétfő, 13:00

Magyarországra látogató turistáknak adott tippeket a CNN

Nagyobb lélegzetvételű írást közölt országunkról az egyik legnagyobb amerikai hírportál, a CNN.

Jó érzés külföldi oldalakat böngészve belefutni egy olyan hírbe, ami végre pozitív megvilágításba helyezi hazánkat. Ilyen íráson akadt meg most is a szemünk, hiszen a CNN Travel oldalán találtunk egy olyan kis listát, amely inkább egy kis útmutató az országhoz, mire érdemes itt figyelni, mire kell készülni, és milyen életstílusra lehet számítani.

 

 

A cikk először kontextusba helyezi a tényeket, hogy kisebbek vagyunk mint Indiana állam, 10 millás a népességünk, ebből pedig 1,7 millióan a fővárosunkban élnek. Megjegyzik, mennyire fontos számunkra a történelmünk, hogy tiszteljük a lovakat, és hogy a gulyás nem ugyanaz, mint a pörkölt. De lássuk is azt a rövidke listát:

 

 

Balaton, fürdőruha, ész!

Az első bekezdésben Közép-Európa legnagyobb tavát, büszkeségünket, a Balatont mutatják be. A magyar tengerként emlegetett, kedvenc magyar üdülőhely déli részén főként Siófokot emelték ki, valamint a nemzetközileg elismert Balaton Soundot. A cikk taglalja, hogy aki ide érkezik, mindenképp hozzon magával fürdőruhát, hiszen több mint 1000 természetes forrással rendelkezünk, melyekből 118 Budapesten található. Kiemeli a Hévizen található termálvizű tavat is, amely a világon a legnagyobb ebben a versenyszámban. A víz mellett az ész is nagy úr országunkban, hiszen nálunk a legnagyobb az egy főre jutó Nobel-díjasok száma, a magunk kis 13 díjával igazán büszkék lehetünk a magyar tudományos felfedezésekre.

 

 

Liszt Ferenc, kiskapuzás, és gulyás!

Bár a cikk szerint Liszt nem beszélt magyarul (ez amúgy nem teljesen igaz) nagy tiszteletnek örvend hazánkban. Az akkoriban még magyarországi faluban született költő nevét a repülőterünk, és egy fővárosi tér is büszkén magán viseli. A magyarok híresek a kiskapuikról, a rövidebb utak felfedezéséről, és mindenről megvan a maguk véleménye, ahogy a gulyásról is, hiszen az nálunk leves, míg más országokban pörkölt. 

 

 

Paprika, koccintás sör nélkül, és a tokaji csoda

Nincs magyar konyha paprika nélkül! A CNN kiemeli, hogy majdnem minden ételünket ezzel dobjuk fel, ráadásul ragaszkodunk belőlük a hazai terméshez. Felhánytorgatják megint az aradi vértanúk kivégzése utáni sörrel való koccintást, amelynek hatására nálunk nem illik ezzel a nedűvel koccolni. Ha már koccintás, tegyük inkább borral, amelyek közül a tokajit emelik ki, amelyre a Napkirály, XIV. Lajos azt mondta, hogy a királyok bora, a borok királya.

 

 

Sport és lovaglás

Kiemelkedő a magyarok teljesítménye az olimpiákon, hiszen a lakosság méretéhez képest rendre szép számmal hódítunk el érmeket. Kiemelkedők vagyunk a vívásban, úszásban, tornában, kajak-kenuban és vízilabdában (na és a foci?!). A lovaglás nálunk máig szeretett szokás, sport és hobbi, hiszen lóháton foglaltuk el a Kárpát-medencét, amire a mai napig büszkék vagyunk, ahogy arra is, hogy mi adtuk a világnak a huszár kifejezést.

 

A CNN szerint tehát ezek a fontos pontok, amelyeket egy külföldinek a hozzánk érkezése előtt tudnia kell, viszont vannak még itt hiányzó részletek.

 

 Ti mit emelnétek ki mindenképp?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: