2018. 04. 23., Hétfő, 14:21

Ma van az Elveszett Kutyák Napja - Így ünnepeld!

„Ott lesz melletted, hogy vigasztaljon,
hogy védelmezzen, és ha szükséges,az életét adja érted. Hűséges lesz hozzád jóban és rosszban. Ő a kutya!” Néha ezek a szőrös családtagok kalandra indulnak a nagyvilágba és sajnos nem mindig sikerül hazatalálniuk. Létezik egy szervezet, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segít hazatalálni az elkalandozott kutyáknak, ők keltették életre az Elveszett Kutyák Napját.

A története

Sokszor, amikor megpillantunk egy egyedül csatangoló ebet, azt gondoljuk róla, hogy biztosan egy kóbor kutya, pedig sok esetben csak elszökött otthonról és nem talál vissza. A Lost Dogs of America (LDOA), magyarul Amerika Elveszett Kutyái szervezet azért jött létre 2011-ben, hogy segítsenek hazatalálni az eltévelyedett kedvenceknek és hogy próbálják tudatos kutyatartásra nevelni a gazdákat. A szervezet évente több tízezer kutyusnak segít hazatalálni az államokban, hogy népszerűsítsék programjukat, 2013-ban hirdették meg először az Elveszett Kutyák Napját.

Hogy ünnepeld?

Ha elkóborol egy kutyus, az első dolog ami segíthet neki hazatalálni, az a chip. Bár Magyarországon kötelező a chip használata, ez nem mindenhol van így, ezért az Elveszett Kutyák Napjának első kérése a gazdik felé, hogy chipeltessék be a kedvencüket. 

A Facebook is nagy segítség lehet ilyenkor, viszont a feltöltött kép/képek alatt gyakran találkozni a következő kommenttel: - nincs még pár frissebb képed róla? így nem lesz könnyű megtalálni... Az ilyen helyzeteket lehet megelőzni azzal, ha pár havonta újabb képeket készítetek róla, ezt szorgalmazza a mai nap is.

Tehát kedves gazdik, ha nincs friss képetek a kis szőrös családtagról, szánjatok ma rá pár percet, hogy frissítitek a galériát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: