Beküldés

2018. 04. 16., hétfő, 13:20

Minket sem bírt kikerülni Kaposvár régi-új botrányhőse

„Helyreigazítás:
Az internetes portálunkon 2018. április 16-án „Minket sem bírt kikerülni Kaposvár régi-új botrányhőse” címmel megjelent cikkben azt a való tényt, hogy Takács Richárd rágalmazás vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményezett egy – az alperes tulajdonosi köréhez köthető – személlyel szemben, hamis színben tüntettük fel, amikor azt állítottuk, hogy az eljárás kezdeményezésére politikai okokból, az I. rendű alperes tevékenységével összefüggésben került sor.
Valótlanul állítottuk továbbá, hogy „rajtunk szeretne nyerészkedni, ami teljesen szembemegy a kamara alapvető elveivel. Nem is értjük, miért szeretne kártérítést saját magának kicsikarni, hiszen ha tiszteletben tartaná az ügyvédi alapelveket, egy helyreigazítással is beérhetné (egyébként arra sem volna oka), de úgy tűnik, ezen elvekkel sincs teljesen tisztában.” A valóság ezzel szemben az, hogy dr. Takács Richárd mint természetes személy a
Polgári Törvénykönyv személyiségi jogok megsértésének szankcióira vonatkozó szabályai szerint az őt ért személyiségi jogsérelemért sérelemdíj-, és kártérítés iránti igényt terjeszthet elő. Ezzel ellentétes magatartási szabályokat az ügyvédi tevékenységre vonatkozó kamarai etikai szabályzat sem ír elő.”

Nem politizálunk. Aki ismer minket, pontosan tudja, milyen távol áll tőlünk a politikai élet, célunk leginkább a tájékoztatás, a szórakoztatás, hogy eltereljük néhány percre a figyelmeteket a hétköznapi problémákról, és mosolyt csaljunk az arcotokra, ismerjétek a helyi újdonságokat és tudjátok, mi zajlik a városban. Most viszont kicsit kilépünk a komfortzónánkból, mert április elsején, a bolondok napján valami eltörött… Elmesélünk nektek egy messzire nyúló történetet.

Bizonyára sokan találkoztatok már az országos médiában a Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője, Takács Richárd körül dagadó botránnyal. Takács időnként olyan formában nyilvánul meg, amelyre még az országos média képviselői is felkapják a fejüket. A legújabb sztorira a pestisracok.hu figyelt fel. Takács Richárd neve alatt egy durva hozzászólás jelent meg a vasárnapi országgyűlési választások „elcsalása” okán, a szerző forradalomról és akasztásról ír, mutatjuk is:

 

Forrás: pestisracok.hu

Ejjj ejjj...

Amikor a média reagált a kommentekre, azok elképesztő sebességgel törlődtek is a közösségi oldalról, majd gyorsan jött a magyarázat, miszerint a tulajdonos egy nyilvános helyen bejelentkezve maradt véletlenül a fiókjával, és valaki ezt kihasználva kommentelt helyette. Védekező állás, csavart dobás majd… Találat?

 

Forrás: pestisracok.hu

Bejelentkezve maradt...

A pestisracok.hu nem hagyta ennyiben a dolgot, kutatni kezdtek a képviselő korábbi posztjai között, ahol hasonló megnyilvánulásokat találtak a profiltól. Úgy tűnik, Takács lassan már másfél éve bejelentkezve maradt egy publikus gépnél Facebook-fiókjával. Ejj, micsoda hebehurgya dolog képviselőként ennyire nem figyelni a közösségi oldalunk adatvédelmére. Igaz, a több mint egy éve írt hozzászólásokat nem tagadta le, csak elérhetetlenné tette a kirobbanó botrány hatására. 

 

Forrás: pestisracok.hu

A közgyűlés is reagált

Azonban nem csak a média kapta fel a megnyilvánulást, majd az igencsak gyengére sikeredett védekezést, hiszen a Somogy Megyei Közgyűlés is reagált. Bíró Norbert, a közgyűlés elnöke hivatalos levélben szólította fel Takács Richárdot, hogy magatartásának következtében azonnal mondjon le a mandátumáról. Amennyiben ez nem történik meg, arra kéri a Jobbikot, hogy hívja vissza, és delegáljon helyette olyan politikust, aki méltó a tisztségre.

 

A közlemény:

Megdöbbenéssel olvashatta tegnap egy egész ország Takács Richárd, a Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselőjének akasztással fenyegetőző internetes megnyilvánulását. A Somogy Megyei Közgyűlés elhatárolódik az erőszak minden formájától, és törvénytelenségre felhívó képviselőjétől.

Takács Richárd, mint megyei közgyűlési tag esküt tett, s ebben az esküben sem lincselés, sem emberéletek kioltása, sem arra való felbujtás nem szerepelt. A Somogy Megyei Közgyűlés a somogyi emberek képviseletére, a törvények betartására tett esküt.

A közéletben nincs helye a legsötétebb diktatúrák szellemiségét magáénak valló, emberek akasztására buzdító képviselőre, ezért felszólítom Takács Richárdot, hogy mondjon le megyei közgyűlési mandátumáról! Amennyiben ezt nem teszi meg, pártja hívja vissza és delegáljon helyette demokratikus értékeket valló, valóban a somogyi emberek érdekeit szem előtt tartó képviselőt!

Kaposvár, 2018. április 12.

Biró Norbert
elnök
Somogy Megyei Közgyűlés

Hogy jövünk mi a képbe?

A történet itt talán be is fejeződhetne, viszont mi – ahogyan cikkünk elején említettük is – még tartozunk egy magyarázattal, hogy miért is folytunk most bele egy minket kevésbé érintő politikai huzavonába. Nos, az ok egyszerű: minket is érint.

Takács ugyanis minket is büntetne. Pert indított a 74nullanulla tulajdonosi köréhez köthető személy ellen, sőt, tájékoztatása szerint most a lapunkat is beperelte. Hogy mivel, azt még nem nagyon tudjuk, majd levelet kapunk a bíróságtól. Persze ezen nem lepődünk meg túlságosan, hiszen tisztában vagyunk a korábbi ügyeivel, amelyekkel az országos és helyi médiák is foglalkoztak. Kapott levelet a postástól a 444.hu, a cink.hu, az Index és a kaposvarmost.hu is, így gondoltuk, hogy mi sem maradunk ki a szórásból. Bár azt nem tudjuk, hogy ezek a perek miként végződtek, egyelőre erről nem hallani.

 

Áprilisi tréfánk lett az áldozat

Áprilisi tréfánk is a bíróság elé kerül

A mi sztorink viszont a következő. Mindenki ítélje meg, hogy ér-e ez feljelentést. Április elsején hoztunk le egy rövid cikket, hogy Kaposváron hamarosan a Kossuth téren is lehet majd parkolni Mustanggal, ráadásul ennek örömére egy Mustang-találkozót is szerveznek a jövőben városunkban. Kiemelnénk a dátumot: április 1. Ugyan a húsvét és a vasárnapi időpont miatt sokan bedőltetek álhíreinknek, amelyekkel már második alkalommal vicceltük meg a közönséget, de ahogyan azt másnap közöltük is, csak viccelődtünk, célunk a szórakoztatás volt, semmi személyes indíttatás nem volt tréfáinkban. Ezt szinte mindannyian le is vágtátok, majd nevettetek egyet az ügyön, talán hozzátettétek azt is, hogy „a rohadékok engem is megvezettek”! Igen, csak ennyi volt a célunk, ám ekkor érkezett egy e-mail, amelyen szinte már meglepődni se tudtunk.

 

Dr. Takács Richárd közölte velünk, hogy a cikkünk során jogsértő módon használtuk fel a képet az autójáról, és felszólított minket, hogy töröljük a cikkeinket. A képviselő úr egy Mustanggal furikázik Kaposváron, így ha már csak említésre is kerül a népszerű autómárka oldalunkon, azt úgy tűnik, rögtön magára veszi. A képet egyébként a média lehozta már korábban, mi is onnan vettük kölcsön. A fotó nyilvános helyen készült, rendszámtábla és személy sem látható rajta, ráadásul a Facebookon publikus is volt. Ez megint nem talált.

 

Mindig nézzük meg a dátumot!

Folytatta azonban, szerinte a cikkben írt részletekkel megsértettük az emberi méltósághoz való jogát, valós tényeket hamis színben tüntettünk fel és több valótlanságot is állítottunk, amelyek személyéhez köthetők. Nos, a cikket megtaláljátok ITT, ha ebből bárki rá asszociál úgy, hogy még csak említést se tettünk róla, az nagyon ügyes, de ez mindenkinek csak a képzelőerején és az összeesküvés-elméletein múlik.

Na, mindegy, megyünk bíróságra, ahol megpróbáljuk számára elmagyarázni, hogy egy április elsejei cikkről van szó, amely poén volt, amit le is lepleztünk 24 órán belül, és amelyben nem tettünk róla egy karakternyi említést sem. Nekünk valószínűleg úgysem hisz, majd akkor talán a bíróságnak.

 

No no no

 

Az ügyvédi kamara mit szólna ehhez?

A levélben szerepel még, hogy amennyiben 8 naptári napon egyeztetünk vele, és kártérítést fizetünk számára, akkor eláll a pereskedéstől. Ez némiképp kicsapta nálunk a biztosítékot, hiszen tudomásunk szerint Takács aktív ügyvédi kamarai tagsággal rendelkezik, mégis nagyon úgy tűnik, hogy rajtunk szeretne nyerészkedni, ami teljesen szembemegy a kamara alapvető elveivel. Nem is értjük, miért szeretne kártérítést saját magának kicsikarni, hiszen ha tiszteletben tartaná az ügyvédi alapelveket, egy helyreigazítással is beérhetné (egyébként arra sem volna oka), de úgy tűnik, ezen elvekkel sincs teljesen tisztában. Az pedig már más kérdés, hogy mi soha nem fogunk vele megegyezni peren kívül, ehhez tartjuk magunkat, bármi is történjék, arról nem is beszélve, hogy tőlünk soha nem fog látni egyetlen forintot sem kártérítés gyanánt.

 

 

Nem megy nekünk a matek...

Visszatérve a történetünkhöz, az említett levelet április 2-án kaptuk, hivatalosan reagáltunk rá április 9-én, tehát ha jól számolunk (bár a matek sose volt az erősségünk), akkor még a megnevezett határidőn belül. Takács Richárd szerint azonban nem, és elkéstünk, jött is a válasz, hogy már megtette a feljelentést a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon, és boldog április elsejét nekünk. Amúgy nem az volt az aktuális dátum, de a szarkazmust értettük, a matektudásunkban azóta kételkedni kezdtünk, de hát ő bizonyára jobban tudja. Ha pedig mégsem, akkor annak a bíróság majd úgyis hangot ad.

 

Szakítunk rá időt!

Tehát így tengetjük napjainkat itt a 74nullanullánál. Nem elég, hogy folyamatosan talpalunk és felderítünk számotokra minden fontos információt Kaposvárról, hogy megnevettetünk titeket videóinkkal, hogy a város számára fontos és néha kellemetlen kérdéseket feszegetünk, de közben még szorítanunk kell pár órát arra is, hogy a bíróságra cirkáljunk. 

 

 

Ő, úgy tűnik, ráér, mi eltöltenénk azt az időt produktívabban is, de hát ez nem kívánságműsor, a bürokrácia fogaskerekei alól nem kívánunk kibújni, így végigvisszük az ügyet, hátha végre tisztába teszünk néhány fontos fogalmat, mint például, hogy mit is jelent az április elseje, a bolondok napja, a vicc és az értő olvasás. Be akarjuk bizonyítani igazunkat, hiszen Kaposváron egy közismert és közkedvelt brandet építettünk ki hosszú évek kemény munkájával, és ha ezt folyamatos alaptalan támadások érik, azt nekünk meg kell védenünk, ha valóban úgy gondoljuk, hogy értéket képviselünk. A kaposvári emberek értékeit, az olvasóink bizalmát, és a hitelességünk érvényességét. 

Rajta leszünk, ígérjük!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!