2018. 04. 11., szerda, 14:00

Cukorbeteg vagy, magas a vérnyomásod vagy sok a stressz? - Irány a természetgyógyász, mi kipróbáltuk!

Aris még mindig fájlalja a térdét, a fotósunknak ínhüvelygyulladása van, én pedig elég stresszes vagyok az utóbbi időben, egy szó mint száz leépült a csapat mostanában. Ezeknek orvosolására gondoltuk, alternatív gyógymódokat kutatunk fel a városban, így kaptuk magunkat a minap, és benéztünk egy természetgyógyászati rendelőbe. 

 

Nem kellett messze mennünk, hiszen a Fő utcán, pontosabban a 70. szám alatt nyitotta meg októberben Vitkai-Vörös Tímea természetgyógyász és fitoterapeuta a rendelőjét

 

 

A rendelő

A rendelő szóból mindenkinek egy száraz, fehér, barátságtalan tér jut eszébe, hát ezt ebben az esetben azonnal felejtsétek el! Dominál a levendula lila az egész térben, a bútorok kissé a vintage stílus elemeit viselik magukon, a polcokon díszek hevernek, mellettük pedig az emberi test anatómiáját ismerhetjük meg. 

 

 

Hogyan zajlik egy ilyen kezelés?

Beléptünkkor Timi leültetett minket egy asztalkához, és az akkori állapotunkról kérdezett. Ami számunkra egy kedélyes beszélgetés volt, az valójában egy egészségügyi állapotfelmérésnek felelt meg. Ezzel a professzionális testelemző készülékkel indul mindenkinek a kúrája a természetgyógyászati rendelőben. 

 

 

Milyen kezelések vannak?

Az eredmények tükrében mindegyikünk kapott pár gyógynövényt, ami ki-ki problémáját hivatott gyengíteni. A számotokra megfelelő kezelés mellett, vagy ha légúti vagy étel allergiátok van, cukorbetegségben szenvedtek vagy vérnyomás gondjaitok vannak, ez az első a terápiás kezelések közül. Emellett Timi adott esetekbe speciális étrend kiegészítőket alkalmaz, az immunrendszeri folyamatok helyreállításának érdekében. 

 

 

Kaposváron egyedülállóan itt, sőt az országban is csak pár helyen végeznek úgynevezett Magnetoelektro- akupunktúrás kezeléseket. Az akupunktúra szót meghallva biztos egy csomó tű jut eszetekbe, de távolról sem erről van ez esetben szó. A kezelés korong alakú kezelőfejekkel történik, amik a kipróbálásnál bizsergő érzést keltenek az emberben. A terápia rengeteg betegség enyhítésére szolgál megoldással, így az immunrendszeri gondokra, mozgásszervi betegségekre, felgyorsítja a sebgyógyulást, allergiára és asztmára, de a menstruációs panaszokon is segít. 

 

 

Miután a fiúk fájdalmait sikerült csökkenteni ezzel a bizonyos eszközzel, maradtam én a kis problémámmal. Timi rengeteg relaxációs technikával látott el, átbeszéltük a problémáimat, ami olyan érzetet keltett bennem, mintha egy időben pszichológusnál is jártam volna. Felvilágosított arról, milyen fontos is a stressz kezelés, mivel ez a probléma számos krónikus betegség kialakulásához vezethet. 

 

 

Ha szeretnétek egy ingyenes állapotfelmérésen részt venni, Timit ezen a hétvégén megtaláljátok az Igali Gyógyfürdő Autentikus Egészségnapok rendezvényén!

 

Oldottabban és fájdalmunk csökkentésével távoztunk Timi természetgyógyász barlangjából. Ez a 8-10 alkalmas kúránk első állomása volt csak, ám már most úgy látjuk, hogy megéri végigcsinálni a folyamatot!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: