2018. 04. 10., Kedd, 13:04

Magyar fejlesztésű electrojetek érkeznek a Balatonra!

Az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje! Jelenleg a balatonvilágosi központban zajlanak a további fejlesztések és a sorozatgyártásra való előkészítés, hogy 2018 második negyedévében a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson az electrojet.

Az electrojet nem jet-ski, hanem egy új vízijármű-kategória, elektromos hajtással. A fejlesztést a kezdetektől fogva a környezettudatosság vezérelte: a fejlesztők nem egy átalakított hibrid megoldást akartak létrehozni, hanem egy teljesen új műfajt, amelynek minden részlete e célnak lett alárendelve.

A csapat alapítói között tapasztalt elektromos hajótervező, hajóépítő-mérnök, illetve a stabil gazdasági hátteret biztosító menedzsment egyaránt megtalálható.

A karbonszálas test egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort, valamint egy lítium-ion akkumulátort rejt, amelyek által 55 km/h-s sebesség elérésére is képes. A Narke nemcsak az alapvető technológiai hátterében különbözik a hagyományos jet-skiktől, hangja is egyedi, hiszen az nem sok van neki.

A Balaton a fejlesztés és a bemutatkozás színhelye is, így a turizmus szempontjából sem elhanyagolható tényező, hogy az innováció a tó mellől indul útjára.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: