2018. 04. 06., péntek, 10:23

Okosan üzengessünk a Messengeren – Átvizsgálja üzeneteinket a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldalának feje, Mark Zuckerberg nemrég egy podcastes interjúban erősítette meg, hogy a Messengeren elküldött üzeneteket rendszeresen ellenőrzik.

 

Néznek mindent

A csevegőn keresztül küldött üzeneteket, linkeket, fotókat és videókat mindenkinél átnyálazza a Facebook, derült ki egy interjúból, amely a Messenger adatvédelmi gyakorlatáról beszélt. A cég ezek után közleményben kívánt pontosítani, hiszen óriási felháborodás lett a felhasználók körében abból, hogy egy harmadik személy is figyeli csevegéseiket.

 

 

Tényleg csak azt figyelik, megsértjük e a közösségi irányelveket?

A közlemény szerint a kiszűrt adatokat nem használják fel hirdetésekhez vagy megfigyelési célokra, egyedül a tartalmak típusát ellenőrzik, és ha sértőnek találják a közösségi irányelvekkel szemben, akkor blokkolják azt. Például ha egy fotót küldünk Messengeren keresztül a rendszer átvizsgálja egy képfelismerő segítségével, hogy nem tartalmaz e például pornográf elemeket, vagy ha linket küldünk ismerősünknek akkor megnézik, hogy az nem tartalmaz e vírusokat. Az ellenőrzés célja egyedül a bántalmazó viselkedés megállítása, nem pedig a megfigyelés.

 

 

A felhasználók aggódnak

A Twittert természetesen elárasztották a felháborodott üzenetek, írtak például olyat is, hogy valaki csak jégkrémekről csevegett barátnőivel a Messengeren keresztül, mire a következő percben már elárasztották jégkrémekről szóló hirdetések a Facebookját. Többen hangot adtak aggályaiknak, hogy a Messenger akár mikrofonon keresztül is lehallgathatja őket azért, hogy célzott hirdetéseket találjon számukra.

 

A Facebook körül mostanában egyre nagyobb a balhé, vajon csillapulnak majd idővel ezek a hullámok?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: