2018. 04. 05., csütörtök, 15:50

Corner corner - Öt sláger, amit minden alkalommal le kell játszani egy kaposvári buliban!

Bár találni nálunk nagyobb mulatós és sláger zene rajongókat a környéken, mindig is kíváncsiak voltunk hogyan működik egy profi élőzenés csapat, mi alapján kerülnek be az új zenék a repertoárba és hogy mik a jelenlegi trendek. Csak a Cornerig kellett mennünk hogy enyhítsük kíváncsiságunkat, ahol Horváth Rajmund, a Forever Live Band alapítója avatott be a kulisszatitkokba.

 

Közel 20 éve működik a zenekar, mi változott ennyi idő alatt?

Amikor elkezdtük a 2000-es évek elején, épp a mulatós jött divatba, Bódi Gusztit, Balázs Palit kellett játszani, aztán később Jolly és Suzy-t és hasonlókat. Mulatóst azóta is mindig be kell szúrni, de körülbelül 2010 óta hódít a retro vonulat is, ami a 80-as évek popzenéiből merítkezik, olyan előadóktól mint Zoltán Erika, Bikini, Beatrice, Hungária, Neoton Família.   

 

Hogy kerülnek be új számok a felhozatalba?

Ami a rádiókban vagy Youtube-on itthon nagy sláger és hangulatában is illik ezekhez a bulikhoz, azt felvesszük a műsorba. Magunk készítjük az alapot, megtanuljuk a szöveget és már játsszuk is a következő bulin, de jellemzően pár hónapnál nem tart tovább a népszerűségük, jó példa erre tavalyról a Despacito, amit nyáron minden bulin le kellett játszani, aztán télre lecsengett.

 

 

Névjegy
A Forever Band mindhárom tagja képzett zenész, Rajmund a PTE Zeneművészeti Intézetében tanult mint ütős, itt ismerkedett meg a hegedű szakos Ámmer Viktóriával. 1999-ben elindították a Forever Duó-t, Rajmund billentyűs-énekessel és Viktória saxofonos-énekessel, 2017 nyarán csatlakozott a csapathoz Horváth László trombitával, azóta Forever Live Band néven futnak. 

 

Miben különbözik egy falunap és egy vacsoraest?

Gondolom nem nagy meglepetés hogy falun és lagzikban több mulatóst kell játszani, de minden buli más és más. Ami érdekes az az, hogy a fiatalok inkább igénylik manapság a mulatóst és a cigányzenét, az A füredi Anna bálon-t és a Kicsiny falum-at például rendszeresen kérik, míg az idősebbek gyakorlatilag bármire eltáncolnak. Egy vacsoraesten lehetőségünk van jobban kibontakozni, itt nagyobb teret kapnak a minőségibb dalok, mulatóst nem is igen játszunk.

 

 

Top 5 sláger, amit mindig le kell játszani?

Bikini - Részegen ki visza majd haza

Beatrice - Azok a boldog szép napok

Hungária -  Csókkirály

Neoton Família - Holnap hajnalig

Magna Cum Laude -  Pálinka dal 

 

Hol találkozhatnak veletek a rajongók idén?

Több nagyobb rendezvény van ahol visszatérő vendégek vagyunk, ilyen az Igali Fürdő Napok, a Balatonlellei Borhét, a Szennai Hurkafesztivál és ott leszünk az első ízben megrendezésre kerülő F.A.L.U. Fesztiválon is Szilvásszentmártonban.

Na és persze a rendszeres Corner-es estjeink bármelyikén, a legközelebbi épp most szombaton lesz, amikor is a tavaszt köszöntjük!

 

Ha szeretitek a csapatot, viszont nem szeretnétek lemaradni a fellépéseikről, kövessétek őket Facebook oldalukon

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: