2018. 04. 04., szerda, 12:23

Nem játszottak kicsiben – 9000 liter üzemanyagot loptak

​5 hónap leforgása alatt sikerült ezt az elképesztő számot elérnie három kaposvári férfinak, akik a mezőgazdasági gépeik üzemanyag fogyasztásával cseleztek.

Egy kaposvári intézmény 2016. december 13-án feljelentést tett, mivel a 2016. július és november közötti időszakban a tulajdonukban álló mezőgazdasági gépek üzemanyag felhasználása kiugróan megnőtt, amit az ellátott feladatok nem indokoltak. Emiatt ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol a gépek körül kannákat és slagokat találtak.  

Az ügyben folytatott nyomozás eredményeként a rendőrök megállapították, hogy az intézmény három dolgozója közel 3,1 millió forint értékeben, több mint 9000 liter üzemanyagot lopott el. A 47 éves, az 54 éves és az 57 éves kaposvári lakosokat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: