2018. 03. 29., csütörtök, 14:14

Van aki a boltban veszi, van aki pedig a szomszédtól csent disznóból készíti a húsvéti sonkát

Négy polányi lakos gondolta úgy, hogy a húsvéti sonkát nem az áruházban vagy a hentesnél szerzik be, inkább elkötik a szomszéd disznóit, és megcsinálják maguknak.

A körzeti megbízottak március 28-án az esti órákban Mernye belterületén igazoltattak egy gépkocsivezetőt. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy épp az Igali Rendőrőrsre tartott és feljelentést kívánt tenni, mert még aznap hajnalban ismertelen elkövetők három disznóját ellopták. Ezt követően az egyenruhások a férfi polányi lakcímére mentek, ahol az ól mellett vérgyanús nyomokat találtak, amik az egyik szomszédos ház udvaráig vezettek. A rendőrök az ingatlanban tartott házkutatás alkalmával, a melléképület padlásán megtalálták a három már félig feldolgozott sertést, amiket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

 

A nyomozók az üggyel kapcsolatban négy személyt fogtak el és állítottak elő az rendőrőrsre, ahol őket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 19 éves, a 22 éves és a 28 éves polányi férfiak, a 26 éves balatonboglári társukkal együtt elismerték a bűncselekmény elkövetését.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: